Nisu svi kao Olja Balašević: Da je živ, Šaban bi se rasplakao da vidi šta su danas učinile Goca, Ilda i Sanela (FOTO)

0

Svi se sećamo prošle godine kada je u februaru iznenadno preminuo, po mnogima najpoznatiji pesnik i muzičar Đorđe Balašević. Mnogi fanovi širom Srbije i regiona su se opraštali uz suze i njegove pesme od ovog velikog pevača. Naime, u poslednje vreme baš i nismo imali prilike čuti neku od njegovih pesama na radiju ili televiziji. 

Poznato je da je njegova žena zakonski zabranila svako izbođenje ili puštanje Đoletovih pesama te su joj se njegovi obožavaoci jako zamerili. S druge strane, kada je u pitanju druga muzička legenda Šaban Šaulić, poznato je da su njegova supruga Goca, kćerke Ilda i Sanela stigle u Šabac kako bi prisustvovale konfenrenciji, u svrhu podizanja spomen obilježja na ovog pokojnog pevača. Taj spomenik će se podići na njegov rođendan 6. septembra, a tu informaciju u javnosti je izneo i gradonačelnik grada Aleksandar Pajić.

Za izradu ovog spomenika su zaduženi vajari Zoran Ivanović i Dobrota Bogdan. Žena i kćerke su izrazile veliku zahvalnost prema gradonačelniku i opštinskoj vlasti, te kumu Milenku Kostiću i Auto Čačku. Oni su pomogli u realizaciji ove ideje. Spomenik će biti postavljen na mestu gde se nekada nalazila autobuska stanica. Poznato je i to da je Šabanu bila upravo ta stanica inspiracija za pesmu “S namerom dođoh u veliki grad”, sa kojom je osvojio brojnu publiku. Ilda je rekla kako je ponosna što je njen otac dobio priznanje koje je zaslužio od svog rodnog grada i kako zna da bi i on danas bio sretan.