“NISAM REAGOVALA NA SIMPTOME najgore bolesti i DESILO MI SE TO ŠTO MI SE DESILO”- Marina Tucaković UPOZORAVA SVE: EVO KOJI SIMPTOM JE PRVI OSJETILA

0
273

Poznato je da je Marina Tucaković najbolji tekstopisac na ovim prostorima i da se ona već nekoliko godina bori sa veoma opakom bolešću, a prije nekoliko godina ona je i otvoreno progovorila na tu temu. Njoj je bolest dijagnosticirana 2018. godine, a ona je novinarima rekla da je znala šta ima i prije dijagnoze:

“Primijetila sam promjene na svojoj dojci i osjećala sam se veoma loše, čak sam počela i da mršavim, a to su bili već simptomi odmakle bolesti. Otišla sam kod doktora, uradila osnovne analize i odmah mi je potvrđena ta dijagnoza. Osim toga tada mi je otkriven i dijabetes, za koji nisam ni znala da ga imam. Sve to је dodatno zakomplikovalo moje i onako jako teško stanje”

Otkrila je i neke detalje oko svoje borbe sa bolešću, a na tu temu je rekla: “Nisam bila iznenađena kada su mi kazali da imam najgoru bolest i pomirila sam se s tim saznanjem. Nisam burno reagovala, niti pravila dramu zbog toga što sam navikla da sebe uvijek stavljam na posljednje mjesto, a i u životu mi se toliko ružnih i teških stvari izdešavalo da sam navikla da reagujem па loše vijesti. Jednostavno, kazala sam sebi da moram da se pomirim sa istinom i da počnem dа se borim onako kako ja znam. Odlučila sam da slijedim sve preporuke doktora i moj ključni savjet svakome ko oboli je da upravo to radi. Doktore morate slušati”