NIKOLA SIMIĆ JE PRE SMRTI VOLEO SAMO NJU: Ženio se 4 puta, a srce mu je ukrala 42 godine MLAĐA KOLEGINICA

0

Nikola Simić renomirani je glumac koji je svojim iznimnim nastupima u kazalištu, na filmu i televiziji stekao status legende, ostavljajući nezaboravan dojam na svoju publiku. Jugoslavensko dramsko pozorište bilo je pozornica na kojoj je prvi put zakoračio u glumačke vode još kao student 1957. godine. Stalni član kazališta ostao je od 1959. do siječnja 2014., a u tom je razdoblju utjelovio brojne nezaboravne likove u predstavama poput “Revizora” , “Pseći valcer”, “Velika auto utrka”, “Čekajući Godota”, “Punjene tikve”, “Skakavci”. Dio je predstave “Buba u uhu” od 1971. godine, a 7. lipnja 2011. proslavila je 40. godišnjicu prikazivanja. Predstava je dobila priznanje Guinnessove knjige rekorda po portretiranju imućnog Šandebizea i hotelskog sluge Poša. Unatoč svojoj slavi, zadržao je svoju privatnost, čuvajući svoj osobni život daleko od očiju javnosti.

Nakon glumčeve smrti 2014. godine u medijima su se pojavile napise o obitelji koju je ostavio za sobom, uključujući kćer Anu te unuke Isidoru i Saru. Sam glumac s ponosom je govorio o svojim unukama, spominjući njihovo zajedničko zanimanje za glumu. No, javio se njegov nećak Nenad Simić koji je pojasnio da Nikola nikada nije imao biološku djecu. Umjesto toga, Ana je bila kći njegove posljednje supruge Snežane, prema kojoj je bio ljubazan, ali joj nije bio biološki otac. Nikola je u mladosti bolovao od puknuća slijepog crijeva što je dovelo do sepse, koja se tada nazivala tuberkuloza želuca. Bio je podvrgnut zračenju, zbog čega je sterilan i nije mogao imati djecu. Nenad tvrdi da su se neki pojedinci zbog nasljedstva spremni jako namučiti.

Prema riječima Nikolinog nećaka, hvaljeni glumac bio je četiri puta u braku i bio je sklon ženama. Mediji su govorili da je Simić pred kraj života bio u ljubavnoj vezi s 42 godine mlađom glumicom. Početkom 2014. poznati glumac dobio je vijest o dijagnozi raka prostate. U veljači iste godine operiran je nakon čega su u lipnju uslijedile komplikacije s mjehurom. Dana 9. studenog 2014., devet mjeseci nakon operacije, Nikola Simić preminuo je u 80. godini života.