NIKAKO DA SE IZBORITE SA CELULITOM? NAPRAVITE DOMAĆI PILING POTREBNO VAM JE SAMO 5 MINUTA (RECEPT)

0
124

Celulit je problem koji ima preko 90% žena na svijetu, a borba protiv ovog “protivnika” zna biti veoma duga.

Koja god se metoda primjenjivala, definitivno je jasno svima da se celulit neće izgubiti tek tako preko noći. Jedan od najboljih i najefikasnijih načina svakako je domaći piling napravljen od kafe i šećera.

Evo kako da napravite piling od kafe (priprema traje 5 minuta):

Za taj piling vam trebaju ovi sastojci:

– jedna šoljica kafe
– 1/2 šolje kokosovog ulja ili slatkog bademovog ulja
– 2/3 šolje grubog šećera
– 4 do 8 kapi ulja ili praha cimeta, ili malo manje ukoliko imate osjetljivu kožu
– 8 kapi ulja vanile ili jedna kašika kuhane vanile.

Priprema je sljedeća:

U jednu veću zdjelu stavite uz kafu još kokosovo ulje, ili slatki badem, te šećer i sva esencijalna ulja. Sve to dobro izmješajte dok se smjesa ne sjedini i to onda držite u nekoj posudi za višestruku upotrebu. Neka posuda bude staklena ili pak od visokokvalitetne plastite, a rok trajanja je godinu dana, ako držite u frižideru.

Kako da koristite piling od kafe?

Nakon tuširanja, masirajte predio gdje imate celulit sa ovom smjesom, dakle dio oko zadnjice i butine, odnosno sva mjesta gdje imate vidljiv celulit. Masirajte taj dio veoma energično ali istovremeno i jako pažljivo, jer morate voditi računa o zaštiti osjetljive kože, jer je ipak ne želite razbiti i tako izazvati podlive ili pak krvarenje.

Nakon toga sve lijepo isperite i osušite. Najbolje bi bilo da sve okončate sa visokokvalitetnim ovlaživačem kao recimo kremom od grejpfurta koja je odlična za celulit. Normalno je da će se javiti crvenilo nakon masiranja, a ukoliko dođe do iritacije kože i duže vremena nakon masaže, probajte idući put kod pripreme smjese koristiti fino mljeveni šećer i nemojte stavljati ulje cimeta.