NIJE CECA, NIJE VESNA, OVA PJEVAČICA JE HARALA JUGOSLAVIJOM, NIKO JOJ NIJE BIO RAVAN: Objavljeni podaci, OGROMNE BROJKE

0
221

U današnjem vremenu pjevači se često razmeću milionima pregleda na Jutjubu, iako malo ko vjeruje u validnost tih brojki s obzirom da je poznato da se isti kupuju šakom i kapom, kao i da često spotovi svjetski poznatih zvijezda nemaju tako impozantne brojke kao ekranizacije svih srpskih hitova.

Međutim, za vrijeme Jugoslavije su stvari bile postavljene jasno, s obzirom na to da su se kupovale kases, ploče i drugi nosači zvuka, a svaki prodati primjerak je bio uredno prijavljen. Prema podacima sa sajta Diskos, kao i informacijama izdavačke kuće Jugton, natraženija je ubjedljivo bila Lepa Brena, sa nevjerovatnih 25 miliona prodatih ploča. Odmah iza nje ide Zorica Brunclik sa 15 miliona prodatih ploča, a onda tri mjesta zauzimaju muškarci, i to Šaban Šaulić oko deset miliona, Halid Bešlić i Miroslav Ilić sa oko osam i deset milion.

Folk pjevačica Ceca Ražnatović može da se pohvali cifrom od sedam miliona prodatih nosača zvuka, iako je karijeru počela mnogo kasnije od svih ostalih spoemnutih izvođača.