NEPRIJATAN MIRIS TIJELA OTKRIVA BOLEST: Ako se ovi dijelovi “osjećaju”, to je loš znak

0

Jeste li zabrinuti zbog bilo kakvih neugodnih mirisa koji izviru iz različitih dijelova vašeg tijela? Ako osjetite neugodan miris koji dolazi iz vaših ušiju, pupka ili usta, možda postoje skrivene implikacije koje vrijedi razmotriti. Jutarnji zadah je prirodna pojava zbog smanjene proizvodnje sline tijekom spavanja. Međutim, treba napomenuti da određeni dijelovi tijela ne bi trebali imati nepovoljan miris.

U slučaju neugodnog mirisa može biti potrebno potražiti savjet liječnika jer to može ukazivati ​​na razvoj infekcije. Ovaj miris može biti uzrokovan prisutnošću bakterija i njihovom razgradnjom, slično jutarnjem zadahu. Međutim, ako se održava pravilna oralna higijena, a miris i dalje postoji, to može biti indikacija zdravstvenog stanja poput bolesti desni ili sinusitisa. Poznato je da gingivitis uzrokuje donekle “metalni” miris, dok osobe s dijabetesom mogu osjetiti blago “voćni” miris. Smrad u stoznu često se pripisuje bakterijskoj aktivnosti. Kada je tijelo čisto i zdravo, uglavnom je bez mirisa. Međutim, kada dođe u dodir s mikrobima prisutnima na koži, može postati neugodnog mirisa. Rješenje ovog problema može se riješiti čestim pranjem, presvlačenjem i upotrebom dezodoransa.

Unatoč nakupljanju voska i izgledu nečistima, uši ne izlučuju nikakav miris. Međutim, važno je provjeriti postoji li upala ili infekcija, osobito kod djece, ako je prisutna ikakva nelagoda. Bitno je imati na umu da su mala djeca sklona stavljanju stranih predmeta u uši, što također može pridonijeti bilo kakvim problemima. Važno je napomenuti da pupak ne smije proizvoditi neugodne mirise. Ako osjetite bilo kakvu nelagodu ili neugodan miris, to može biti posljedica infekcije, koja ponekad može potjecati od manjih ozljeda, poput ogrebotina. U slučaju piercinga, moguće je da će doći do ozbiljnih infekcija, što može rezultirati neugodnim mirisom iz pupka. Vrlo je preporučljivo odmah potražiti liječničku pomoć ako se to dogodi.