Aleksandra Prijović slovi za jednu od najistaknutijih pjevačica svoje generacije. Njezin meteorski uspon do slave privukao je pozornost mnogih obožavatelja i kritičara. Njen put do uspjeha počeo je sudjelovanjem u natjecanju “Zvezde Granda”, a njena karijera je od tada krenula nekonvencionalnim putem. Sada je jedna od najtraženijih umjetnica u Srbiji, postižući razinu uspjeha s kojom se malo tko može mjeriti. Pokazala je to i rekordna brzina rasprodanog koncerta u beogradskoj Areni, pri čemu je pjevačica u tri nastupa nadmašila očekivanja publike. Dok se mnogi dive njezinim uspjesima, neki su kritizirali Prijović da je svojoj pjevačkoj karijeri dala prednost nad obrazovanjem. Rođena je 22. rujna 1995. godine u Somboru, a odrasla je u Belom Manastiru u Hrvatskoj, gdje je glazbeni talent naslijedila od bake i majke, koje su također bile pjevačice.

U mladosti je svoj vokalni talent iskazivala na druženjima i nastupima. S 13 godina snimila je dvije pjesme, “Majko” i “Boli svaka tuvoja reč”, koje su obje naišle na veliki uspjeh. 2015. godine izlazi njezin najveći dosadašnji hit “Kasno je za nas”. Sa 14 godina već se takmičila u “Zvezdama Granda”, gdje je sve zadivila svojim impresivnim vokalom. Prva pjesma nakon natjecanja vinula ju je na vrhove top ljestvica i otvorila joj brojna vrata. Prijovićka je bila predana svom zanatu, te nije žrtvovala kvalitetu glazbe i videa. Na kraju je prešla s izdavanja singlova na snimanje visokobudžetnih albuma. Međutim, zbog zahtjevnosti posla rano je napustila školu i do mature je nedostajala samo jedna godina.

Za vrijeme osnovne škole u Belom Manastiru bila je izvrsna učenica. Pohađala je drugu gimnaziju tri godine, ali četvrtu nije uspjela završiti zbog promjene smjera izazvane ostvarenjem sna o pjevanju. – Kada nešto o čemu ste oduvijek sanjali, poput pjevanja, postane stvarnost, sve ostalo odlazi u drugi plan – objasnila je pjevačica. Dok su kružile glasine o vezi s Amarom Jašarspahićem, niti jedna strana nije potvrdila niti demantirala ove tvrdnje. Ipak, Aleksandra je priznala da joj je pažnja dobro došla. S kolegom Ljubomirom Perućicom započela je ozbiljnu vezu 2013., što je njezina obitelj odobravala, no njih dvoje su nakon dvije godine prekinuli. Početkom 2016. šuškalo se da je u ljubavnoj vezi s najmlađim sinom Lepe Brene, Viktorom Živojinovićem, a kasnije se doznalo da je bila s posinkom Filipom, kojeg je upoznala na zabavi koju je organizirao Viktor.

Aleksandra i Filip prvi put su se zajedno pojavili u javnosti na vjenčanju pjevačice grupe Allegro, Slađe Vujičić. Nakon događaja brzo su se proširile glasine da je Aleksandra trudna, da se Lepa Brena (popularna pjevačica) protivi zajednici te da se par razišao. Međutim, pjevačica je sve te optužbe demantirala. Aleksandra i Filip su 2016. godine započeli zajednički život na Voždovcu. Kasnije su se zaručili i održali raskošnu svadbenu ceremoniju u lipnju 2018., što je nekoliko dana izazvalo veliku pozornost i medijsku pažnju.