Može se reći da i muškarci i žene sanjaju o zdravoj i gustoj, te lijepoj kosi. Žene naravno opet vode više brigu o tome i koriste razne preparate, te pokušavaju da njihova kosa uvijek izgleda lijepo i da bude uredna, dok je to nešto što je zaista lijepo vidjeti na ženi.

Zamislite da vidite neku lijepu djevojku koja je obučena u neku veoma lijepu odjeću, ali nema urednu kosu. Zaista to ne ide tako i stajling mora biti kompletan, pa tako i kosa mora da bude uredna.

Kod muškaraca se dešava više situacija da gube kosu i ostanu ćelavi, a kod žena se zna desiti da im kosa opada pa odjednom postane rijetka. Što se toga tiče, možemo vam reći da postoji više razloga zbog čega vam opada kosa, a prvi razlog koji može biti jeste sušenje kose vrućim fenom.

Kada sušite vašu kosu, onda nije baš dobro da ga držite na najtoplijoj temperaturi na jednom mjestu na kosi jer tako je oštećeujete. Isto tako se može desiti da vam kosa opada zbog nekih lijekova ili zbog stresa.

Bitan faktor u svemu tome ima i ishrana koja nije zdrava ili nedostatak vitamina i minerala. Nije dobro da se samo pomirite sa gubitkom kose, nego je potrebno da preuzmete neke mjere dok će vam neki kućni lijeovi pomoći da imate gušću i jaču kosu. Maske koje imaju dodatak luka u sebi se smatraju efikasnim, a isto tako se možete okrenuti nekim prirodnim rješenjima kojih ima mnogo u današnje vrijeme na internetu.