NEDOSTAJE MU ONO ŠTO SE NIKADA NEĆE DOGODITI ! PROŠLO JE DVADESET GODINA OD KAKO JE SAH*ANIO SINA I SVOJU NAJVEĆU LJUBAV !

0

Kijanu Rivs, kanadski glumac, libanskog porijekla danas proslavlja 58. rođendan. Kijanu je čovjek koji je zbog svojih uloga ali i života ostavio neizbrisiv trag u sedmoj umjetnosti. Ovaj velemajstor sa filmskog platna je istinski uzor mnogih zaljubljenika u film. A još od ranog djetinjstva se susretao sa nizom nedaća koje samo život može da režira. Zbog svojih izuzetnih uloga, ličnih stavova, ali i pomenutih nedaća smatra se najomiljenijom ali i najtužnijom osobom Holivuda.

 

 

Kijanu Rivs, NAJTRAGIČNIJI glumac: Prošlo je 20 godina otkako je SAHRANIO svoje dete i NAJVEĆU LJUBAV, a nedostaje mu ono što se NIKADA neće dogoditi

Kijanu Rivs, kanadski glumac, libanskog porekla danas proslavlja 58. rođendan. Kijanu je čovek koji je zbog svojih uloga ali i života ostavio neizbrisiv trag u sedmoj umetnosti. Ovaj velemajstor sa filmskog platna je istinski uzor mnogih zaljubljenika u film. A još od ranog detinjstva se susretao sa nizom nedaća koje samo život može da režira. Zbog svojih izuzetnih uloga, ličnih stavova, ali i pomenutih nedaća smatra se najomiljenijom ali i najtužnijom osobom Holivuda.

KIJANU RIVS PROSLAVIO KRAJ SNIMANJA FILMA: Glumac pukao na DESETINE HILJADA dolara na poklone KASKADERIMA! (FOTO)
Kijanu Rivs, je rođen u Bejrutu, a još kao dijete roditelji su ga napustili. Svog biološkog oca, koji je inače bio na*ko di*er, posljednji put je vidio kada je imao nepunih trinaest godina. Majka je, nakon razvoda od Kijanovog oca preuzela brigu o njemu i njegovoj sestri Kim. Preselili su se u Toronto, a izvjesno vrijeme ih je izdržavala baveći se striptizom u noćnim klubovima. Nakon nekog perioda turbulentnog života, napušta ih i majka, te je Kijanu bio prinuđen da stasa i kao golobradi dječak preuzme brigu o sebi i sestri.

Da tragedija njegovog života bude veća, glumac se kasnije susreo sa sm*ću svoje voljene sestre. 1993. godine pre*inuo mu je i najbolji prijatelj River Feniks, od posljedica pre*oziranja dro*om. Sa Feniksom, najboljim prijateljem, dvije godine prije njegove sm*ti je ostvario saradnju snimivši film „Privatni Ajdaho“.

Nema dokaza da je Kijanu Rivs ikada rekao da je Kosovo Srbija - Raskrinkavanje

Nakon svih ovih tragičnih događaja, Kijanu Rivs 1998. godine upoznaje ljubav svog života Dženifer Simi. Počele su stvari u njegovom životu da idu uzlaznom putanjom, te je godinu dana kasnije zabilježio ulogu koja će ga vinuti u zvijezde. Uloga Tomasa Andersona poznatijeg kao Neo, donijela mu je svjetsku slavu u filmskoj umetnosti.

Tragična sudbina Rivsa se i kasnije nastavila. Njegova izabranica Dženifer, porodila se u osmom mjesecu trudnoće, na svijet je donijela mr*vo rođenu bebu. a 2001. godine je tragično pre*inula u udesu, prevrnuvši se sa automobilom u Los Anđelesu.

Kijanu, istinska ikona Holivuda, stojički se nosio sa svim ovim nesrećama, te je svojim djelima pokazao veličinu i ostao svijetao primjer mnogim generacijama. Nastavio je da radi ono što najbolje umije i svojim ulogama i dan danas krasi filmska platna te prikazuje svoj raskošni potencijal.

Pored svoje skromnosti i životnih stavova, zbog kojih je mnogima postao uzor, Rivs je pokazao svoju ljudsku veličinu i pomažući nemoćnima i siromašnima. Doniorao je mnogo novca u humanitarne svrhe, a bio je i organizator raznih akcija prikupljanja pomoći širom svijeta.