NEĆETE VEROVATI KAKO SE ZAPRAVO ZOVE ANA BEKUTA?! Već 37 godina ga ne koristi na estradi, NEMA VEZE sa njenim PSEUDONIMOM!

0

Ana Bekuta važi za jednu od najvećih i najkvalitetnijih pevačica na Balkanu. Ona je poznata po svojim velikim hitovima i karakterističnom glasu. Poslednjih godina je redovan član najpoznatijeg muzičkog takmičenja u regionu “Zvezda Granda”. Ono što verovatno javnost nije znala je to da njeno pravo ime nije Ana i mi vam danas donosimo priču o tome. Saznajte u nastavku teksta o čemu je zapravo reč!

Ana Bekuta je srpska pevačica narodne muzike. Rođena je 6. septembra 1959. godine u mestu Banja blizu Priboja. Živi i radi u Beogradu. U karijeri dugoj preko četiri decenije snimila je 18 studijskih albuma i isto toliko kompilacija. Održala je brojne koncerte u Srbiji i inostranstvu, te nastupila na mnogim festivalima. Od 2014. godine je stalni član žirija televizijskog muzičkog takmičenja Zvezde Granda.

Za razliku od mnogih kolega koji su karijeru gradili na skandalima, Ana Bekuta je odbila ponude da učestvuje u rijaliti šou programima i trudi se da publiku privuče svojim pesmama i vokalnim sposobnostima. Ono što mnogi nisu znali o ovoj čuvenoj pevačici je to da je Ana Bekuta zapravo imala drugačije ime nekad i pre trideset i više godina ga je promenila.

Rođena je kao Nadežda Polić i svoje umetničko ime je preuzela od svoje grupe u kojoj je započela karijeru. Ta grupa se zvala Anabe, a pomoglo joj je umetničko ime jer je tad bar još jedno tri Nade pokušalo da se probije na toj sceni. To umetničko ime joj je dao kompozitor Predrad Vuković i smatrao je da će to ime biti puni pogodak.