“NEĆE SE ODRŽATI U UKRAJINI”: Upravo saopštene NAJNOVIJE VESTI O EVROVIZIJI!

0

Ove godine je predstavnica Srbije Ana Đurić Konstrakta osvojila visoko 5. mesto, dok je pobedu odnela Ukrajina. Mi vam zato donosimo neke detalje koje se tiču održavanja Evrovizije sledeće godine. Saznajte u nastavku teksta o čemu je zapravo reč!

Iz godine u godinu Evrovizija predstavlja najveće muzičko takmičenje kako u Evropi, tako i u svetu. Konstrakta je čini se mnogima zapala za oko svojom originalnošću te je izborila visoko 5. mesto za Srbiju. Prvo mesto je odnela Ukrajina i to su mnogi verovali da će se i desiti, najviše zbog toga što je trenutno rat u Ukrajini. Postoje oni koji se slažu sa činjenicom da je to zaista ispravno i demokratski, ali postoje i oni koji misle da se to nije trebalo desiti, jer se ovde ipak ocenjuje pesma i nastup, a ne politika.

Bilo kako bilo, Evrovizija je od uvek bila dobrim delom i političko takmičenje tako da i nije čudo, a sama pesma Ukrajine je dobra, ali po mišljenju mnogih, bilo je onih koje su dosta bolje. Nakon što je euforija za Evrovizijom prestala, mnogi se pitaju gde će se održati Evrovizija, s obzirom da je trenutno rat u Ukrajini, a i da prestane do tada, mnogi se ne bi usudili otići tamo.

Također svi veći gradovi i njihove infrastrukture su razrušene i potrebno će biti mnogo vremena da se država oporavi i u tom smislu. Naime, organizatori Evrovizije najavili su da će sledeće godine takmičenje biti održano u Velikoj Britaniji, jer ratom razorena Ukrajina nije u mogućnosti da ga bezbedno ugosti. Glavni razlog tome je to što je Velika Britanija bila drugoplasirana.