NE ZANEMARUJTE: Samo jedan gutljaj ovoga svako jutro i vaša jetra će pucati od zdravlja

0

Oba sastojka ovog “koktela” su tipična jela koja možete kuhati cijeli život. Promjene ćete moći osjetiti u roku od mjesec dana. Vaš izgled će se poboljšati, koža će postati svježa, a izgled će biti obnovljen. Tamne vrećice ispod očiju će takođe nestati. Zaboravit ćete na probleme s probavom, a osjećat ćete se energično i zdravo. U našem tijelu jetra služi kao proizvođač krvi. Učestvuje u procesu zamjene krvi. Osim toga, podržava i promovira zdravu probavu u tijelu. Osim toga, pročišćava krv tako što uklanja sve toksine i nečistoće iz nje. Možemo zaključiti da zdrava jetra potiče dobrobit, vitalnost, energiju, zadivljujući izgled i pozitivan izgled.

Najveća strategija za održavanje zdrave funkcije jetre je redovno čišćenje. Da biste to učinili, prvo ujutro popijte kašiku maslinovog ulja i kašiku limunovog soka. Nakon toga možete doručkovati. Oba sastojka ovog “koktela” su tipična jela koja možete kuhati cijeli život. Promjene ćete moći osjetiti u roku od mjesec dana. Vaš izgled će se poboljšati, koža će postati svježa, a izgled će biti obnovljen. Tamne vrećice ispod očiju će takođe nestati. Nećete imati zatvor ili probavne probleme jer će vaša crijeva funkcionirati kao dobro podmazana mašina. Imat ćete puno energije i osjećat ćete se odlično.

Kao nijedna druga supstanca, maslinovo ulje pomaže u otvaranju kanala jetre i žučne kese. Rad vaših crijeva je ubrzan aktivnom ulogom koju žuč igra u varenju. I brusnica i limun pomažu probavi. Stavite ga na hladno i suho mjesto. Iako postaje maglovito na niskim temperaturama, možete i ohladiti. Međutim, to ne utiče na njegove karakteristike. Svima su poznata zdrava svojstva limuna. Za početak, limun je fantastičan izvor vitamina C. Drugo, pomaže u čišćenju jetre efikasnim uklanjanjem nakupljenog holesterola iz krvnih sudova.