NE UTIČE SAMO HRANA NA GASOVE I NADUTOST, POVEDITE RAČUNA I O OVOJ STVARI: Niko ne zna da time UGROŽAVA ZDRAVLJE

0

Tajice, koje su udobne i popularne kod mnogih ljudi, posebno su problematičan odjevni predmet jer negativno utječu na želudac i mogu pogoršati nadutost i zatvor. Sindrom uskih pantalona je naziv za ovo stanje. Ako često patite od gasova, nadimanja i zatvora, ako imate osjećaj da je svaki odlazak u toalet muka, moguće je da su za to krive tajice koje ste nosili u teretani.

Megan Rosi koja je doktorica je za Ekspres navela kako tačno helankde imaju negativan uticaj na zdravlje. “Ako idete često u teretanu i nosite tijesnu odjeću za vježbanje, ali i ako ste kod kuće samo u helankama tokom ijelog dana, postoji rizik da simptome pogoršate”- navela je doktorica, a prenosi Kurir. Osim helanki, trenerke i pantalone utiču loše na zdravlje koje se vezuju učkurom oko struka. Nakn toga, tu su i kajševi, kao i pojasevi koji se nose preko druge odjeće. Sindrom tijesnih pantalona, pored naduosti i zatvoa, može da dovede i do gorušice.

“Tokom cijelog dana ne treba da nosite takvu odjeću, ukoliko želite izbjeći nadutost i gorušicu. Tijelu je potrebno da predahne”- navodi Rosijva. “Previše tijesna odjeća, ukoliko se nosi redovno, može da dovede i do problema sa nervima koje nagnječi, i tada nastaju ozbiljni problemi kao što je meralgija, parestetika”- navodi doktorica Rosi. Dakle, stezanje stomaka zadržava višak gasova u stomaku, a ovaj problem ože da se riješi tako što ćete nakon nošenja odjeće o kojoj smo pisali, istuširati se vrućom vodom. Pored toga, lagano i nježno leđa i stomak istežite i to može da bude od velike pomoći.