Ne treba vas biti sram – ukoliko vam smrde gasovi, onda na ove 2 stvari obratite pažnju

0

Potpuno je normalno ispuštati gasove odnosno prdež, jer ako živo biće jede, onda i ispušta to. Gasovi u crijevima stvara zrak koji gutamo tijekom dana, kao i bakterije koje razgrađuju hranu. Bakterije proizvode plin kada razgrađuju škrob i šećer, koje naše tijelo ne može lako probaviti. Naravno, taj gas mora negdje izaći, pišu Little Things.

ČESTO PRDITE

To uopće nije loše. No, ako vam se to događa vrlo često, to bi mogao biti znak da ste pojeli puno hrane koja uzrokuje gasove ili da je puno zraka ušlo u vaš probavni sustav. U rijetkim slučajevima, to može biti bakterijska izraslina u tankom crijevu koja uzrokuje česte prdeže i nadutost. Ali obično to nije razlog za zabrinutost

PRDEŽ KOJI NEMA MIRISA

Ne brini. Čak i ako ispustite gasova 18 puta dnevno, većina je bez mirisa i nitko to neće primijetiti. Možda čak ni ti. Većina tog prdeža koji ispuštate je ugljični dioksid.

PRDEŽ KOJI MNOGO SMRDI

To obično znači da imate super zdravu prehranu bogatu vlaknima. Međutim, oni također mogu ukazivati ​​na to da ne podnosite laktozu. Ne morate se osjećati bolesno, ali ako ubrzo nakon konzumacije mliječnih proizvoda pustite „smrdljivu bombu“, to znači da ih vaše tijelo teško probavlja.

TIHI PRDEŽ, u narodu poznat kao tihomir

Zvuk kada ispuštate PRDEŽ nije baš povezan s vašim zdravljem. To samo ima veze s položajem vaših mišića u trenutku kada se to dogodilo.

PRDEŽ KOJI SMRDI

Vrstu neugodnog mirisa uzrokuje sumporovodik, koji nastaje kada se probavljaju hrana koja sadrži sumpor kao što su brokula, cvjetača, mliječni proizvodi i grah. Crveno meso također može izazvati smrad, ali ne tako brzo zahvaljujući hemikaliji tiolu.