Janik Noa je nekadašnji francuski pobjednik Rolan Garosa, koji ne krije da nije veliki fan trenutno najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića. Jednom je prilikom dao intervjuu za argentinski “La Nansion”, te je rekao tom prilikom da ne bi popio ni kafu sa Novakom.

“Ne osjećam da mi je Novak blizak, ne znam što. Nadal i Federer mi imaju veću harizmu. Njegova me igra nikako ne privlači. Kada osvoji meč loptu, nemam sa njim nikakvu povezanost. Živim na Monmartru, šetam i neko me pozove, hej Janik, da li ćeš sa mnom na kafu? I onda se pitam zbog čega ljudi imaju namjeru ad se povežu. Sa Mnoletom, nisam sigurno da će se to ikada dogoditi”- rekao je on tom prilikom.

Sasvim drugo mišljenje ima o Novakovim najvećim rivalima, a oni su naravno Nadal i Federer. “Federe je pravi umjetnik. Teško je preživjeti u tako jakom i fizički zahtjevnom sportu i biti umjetnik, što je bila Rodžerova glavna vrlina. Tome se ja divim. Radio je nešto sa reketom što nisam nikada u životu vidio. Rod Levjer je radio nešto slično tome, ali Ferere je radio sve kao i drugi velikani, ali i više” rekao je ona tada. Poslije toga je imao i riječi hvale kada je Nadal u pitanju, koji je po njemu najbolji svih vremena.

“Od igrača iz velike trojke Nadal mi je najbolji, jer on poštuje i sakupljača loptica, ljude iz taksija, sve one koji se ne vide gdje nema kamera. Ukoliko se sve ono što se ne mjeri gleda, Nadal je bez riječi broj jedan.