Ne bacajte kesice čaja, kad čujete čemu služe čuvaćete ih kao oči u glavi

0

Mnogi od nas piju čaj, a da i ne znaju koliko je korisna sama kesica čaja. Poznato je da kesica čaja odlično sretstvo za čišćenje, pa svi oni žele hemikalije te žele da brzo obrišu nešto, ovo je idealno rešenje. Saznajte kako možete iskoristiti kesice čaja!

Mnogi o nas nisu svesni činjenice da kesica čaja može očistiti ili uglancati masnu šerpu ili neko staklo. Tajna leži u prirodnom lišću koje pored lekovitih svojstava ima i mogućnost čišćenja. Naš savet je da ne bacate iskorišćene kesice čaja, a mi vam u nastavku nudimo načine kako da ih iskoristite.

Nakon što sečemo neko povrće koje ostavlja određeni neprijatan miris kao što je luk. Savetujemo da ruke protrljate iskorištenom kesicom čaja kako biste neutralisali neprijatan miris. Isto tako, stavljanjem kesica čaja u kantu za smeće ili frizider može neutralisati neprijatne mirise. Ukoliko nemate sa čime da istucate meso, a drška od čekića je pukla, dovoljno je da otvorite kesicu čaja i pospete po mesu, ono će se smekšati.

Kesice čaja se također mogu iskoristiti i za čiščenje drvenog nameštaja, naročito onaj bez sjaja. Dobro služi i za glancanje prozora, stakla i staklenih površina, te može skidati masnoću sa posuća. Poznato je i to da recimo biljke vole čaj, posebno ruže. Potrebno je da isečete kesicu i pospete po zemlji oko ruža. Možete biljke i da zalijete blago hladnim čajem, ali i da u posude prvo stavite iskorišćene vrećice čaja pa zemlju i potom posadite biljke, a učinak je zagarantovan i to bez đubriva.