NASULA JE STARO POKVARENO MLIJEKO U SUDOPER: Smrdilo je par minuta, ALI KRAJNJI REZULTAT JE NEVJEROVATAN – trik koji niko nije znao

0

Nakon što vidite da vam se ukiselilo mlijeko u frižideru, onda to može malo i da vas uplaši, te da vas oneraspoloži, ali ipak ne morate baš odmah da ga propete u odvod jer čak i ako se kiselo mlijeko više ne može da koristi za jelo, možete zapravo da ga iskoristite za par trikova u domu.

Uklonite naslage kamenca: Da li je to u wc-u ili umivaoniku ili sudoperu, kiselo mlijeko može da vam pomogne kod naslaga kamenca i da otpusti ružne mrlje od kamenca, pa tako jednostavno samo stavite staro mlijeko na zahvaćena područja i ostavite da to djeluje kratko vrijeme. Poslije toga je potrebno da temeljno isperete sa vodom to i da sa mekanom četkom uklonite kamenac.

Očistite srebrni nakit: Ako imate neki srebrni nakit, onda možete uraditi ovaj trik da on ponovo zablista i za to možete da koristite ukiseljeno mlijeko pa stavite nakit u jednu posudu pa prelijte to sa mlijekom. Najbolje je da ostavite da djeluje preko noći pa ćete poslije toga da to temeljno isperete sa toplom vodom.

Poboljšanje rasta biljaka: Ono što je dobar trik jeste da ukiseljeno mlijeko može da se koristi kao prirodno đubrivo, pa će nekim biljkama da daje dodatnu količinu kalcijuma. Ono što je bitno znati sa mlijekom kojem je rok trajanja istekao jeste da možete zalijevati samo biljke koje mogu podniejti kiselo tlo. Isto tako je poželjno da kada to želite uraditi da u mlijeko dodate malo vode, pa da zalijevate biljke sa mješavinom vode i mlijeka.