Dok su se neke poznate ličnosti sa naše javne scene poput Miroslava Ilića i Dragana Kojića Kebe borili da svim silama ne prihvate odgovornost prema nepriznatoj vanbraćnoj djeci,neki su se prisjetili da je vanbračno dijete našeg također poznatog pjevača Željka Šašića bila jedna od interesantnijih tema,pa je tako pjevać tužen u Njemačkoj.

On nije imao pojma da ga jure za priznanje očinstva,pa je za sv to saznao od strane jednog njemačkog osigurana.
Kako on kaže sve j to kratko trajalo,pa je na sreću pronađen otac tog djeteta.Radilo se o Željku Šašiću,ali ne našem pjevaču,već čovjeku koji Živi u Njemačkoj. Kako on kaže prošao je pravu agoniju,kada je pročitao da je baš on otac nekog djeteta.


Sva sreća kasnije se dokazalo da je u pitanju neki drugi Željko Šašić, prošlo je par dana i opet su me kontaktirali objašnjavajući da nisam to ja.Čak su mi rekli da imam pravo i da ih tužim i da se duboko izvinjavaju.Ja ih nisam tužio, nema tu šta ja njih da tužim kada su se izvinili, ali da su mi skratili život, Boga mi jesu.Bio sam šokiran, danima nisam mogao da dođem sebi, da zaista imam vanbračno dete istog trenutka bih ga priznao bez pogovora, ma sto odsto bih ga priznao – rekao je pjevač čija ljudska veličina danas, poslije svega što gledamo na estradi, još više dolazi do izražaja.


Poslije toga mu se dešavalo tokom karijere da su ga obožavateljke zvale i molile da im napravi dijete,ali ono šsto ga je kako on kaže najviše izneadilo je da ti druge države kažu da si optužen.

Još je dodao da nikada nije upoznao,ni majku ni dijete,ni drugog Željka Šašića.

Inače on ima samo jedno dijete,prelijepu Sofiju koju je dobio iz braka sa Sonjom.