Trenutno Vijesti

Napravite sami prirodnu farbu za kosu, treba vam 1 sastojak: Ne šteti, a jeftino je!

Svi se sjećamo perioda koji je iza nas kada je u mnogim državama bio uveden karantin i kada nije radilo apsolutno ništa sem prehrambenih prodavnica i apoteka. Mnogi su, a posebno žene tada kukali kako ne mogu otići na šišanje i frizuru i skoro sve su imale izraske jer im kosa nije bila ofarabana mjesecima.

I kada su muškarci u pitanju oni su imali još veći problem jer se većina njih šiša na kratko i nakon nekog vremena su počeli da se snalaze kako znaju i umiju i internet je bio preplavljen fotkama frizura koje su im napravile njihove bolje polovine ili čak i oni sami i tu se čovjek imao čega nagledati i slatko se nasmijati. I sada nakon što je frizerskim salonima dozvoljen rad, sve se odvija po posebnim uslovima i redovi su veliki a neki su frizeri i podigli cijene svojih usluga da bi opstali u ovim teškim vremenima.

Zato nije na odmet znati kako sami možete kod svoje kuće napraviti farbu na potpuno prirodan način a ovaj savjet je posebno dobar za one kojima je kosa oštećena od dugogodišnjeg farbanja. Ako je boja vaše kose crna ili tamno smeđa možete je osvježiti pomoću samo jednog sastojka koji svi imamo u svom domu a radi se o kafi.

Skuhajte kafu na isti način na koji je pripremate i kada želite da je popijete. Biće vam potrebno od 250 do 500 miliitara skuhane kafe, sve ovisi o dužini kose. Skuhanu kafu ostavite da se ohladi a onda u nju dodajte dvije kašike melema za kosu i dobro promiješaajte da biste dobili gušću smjesu. Nanesite dobivenu smjesu na kosu i pokrijte je plastičnom kesom ili celofanom te ostavite sat vremena da djeluje. Zatim kosu isperite a ako želite jaču boju postupak ponovite još jednom.

Oglasi – Advertisement