NAMAZALA SAM OVAJ SASTOJAK NA GRUBE PETE I OSTALA U ŠOKU: KOŽA MI JE MEKANA KAO BEBINA, TRIK KOJI ME SPASIO RUŽNIH I ISPUCALIH PETA!

0

Na našem tijelu stopala su najvažniji dijelovi koje najviše koristimo za kretanje i samim time nije ni čudo što moramo pružiti adekvatn njegu našim stopalima ako ih mislimo koristiti dugi niz godna bez poteškoća. Jedan od najčešćih problema sa stopalima je što postanu suha i ispucala.

Sve se ovo dešava tokom toplijih meseci i nije neobično da se koža guli, ispuca pa čak i pocrni. Iako postoji dosta proizvoda koji kao ukljanjaju ove probleme, nisu svi efikasni a ni jeftini pa se ljudi odlučili da nađu nekoliko alternativa koje bi mogle čak i vama pomoći ako imate ovakve probleme. Jedna od solucija jeste da probate koristiit pjenu za brijanje, sigurno nikada ne biste ovaj proizvod za uklanjanje dlaka povezali sa ispucalom kožom na stopalima ali ako nanesete veću kolčinu pjene na stopala i na to date peškir natopljen mješavinom vodice za usta i tople vode i držite pola sata, možda biste mogli vidjeti poboljšanje.

Također, neki za omekšanje tvrdih ili pocrnjelih stopala neki preporučuj i mazanje vazelina na stopala nakon što nanesete vazelin trebate cijelu noć provesti u pamiučnim čarapama preko namazanih stopaala i sutrdcan biste trebali primetiti da je vazelin omekšao vaša stpala neki preporučuju vazelin nakon slane kupke koju ćete napraviti sa toplom vodom i šaokom soli i držati stopaa unutra 15 minuta

Zadnja preporuka za hidratizaciju stopala je da stavite maslinovo, biljno ili čak i kokosovo ulje na kritične dijelove stopala i izmasirate lagano, nakon čega ćete navući čiste pamučne čarape i ostaviti stopala da omekšaju preko noći. Javite nam u komentarima da li su vam ove metode pomogle.