Nakon Đoletovog odlaska isplivala istina o Oliveri: Njen život nije onakav kakvim ga predstavlja

0

Rođena 29. travnja 1959. godine u Zrenjaninu, Olivera Balašević je supruga Đorđa Balaševića. Od ranog djetinjstva imala je veliko zanimanje za atletiku i izvedbene umjetnosti, što joj je pomoglo da stekne priznanje u svojoj zajednici kao izvanredna gimnastičarka i glumica. Iako malo poznata, Balašević je imala razdoblje u životu u kojem se bavila prosvjetom, a jedno je vrijeme radila i kao učiteljica.

Davne 1982. godine krasila je filmska platna kao glumica u proslavljenom filmu “Pop Ćira i pop Spira”, a njezin je nastup javnosti ostao nezaboravan. Ona je u filmu tumačila lik Jule, a uz nju je glumio i njen suprug. Imali smo zadovoljstvo svjedočiti njezinoj glumačkoj vještini u nekoliko drugih produkcija, uključujući “Ulične pjevačice”, “Posebnu redakciju” i “Kao rani mraz”. Osim toga, Olivera je imala ulogu koordinacije koncerata Đorđa Balaševića. Njezina primarna odgovornost bila je scenografija, iako nije sudjelovala u svim nastupima legendarnog novosadskog umjetnika tijekom njegove karijere. Pred kraj 2019. izdala je knjigu “Planeta Djorto” koja je posveta njenom djetinjstvu, točnije majci. Nedavno, u travnju 2021. godine, premijerno je prikazan njezin animirani film “Čađava bajka”, crpeći inspiraciju iz tema iz njezine knjige.

U početku je izrazila ogromno zadovoljstvo svojom karijerom odgojiteljice. Tragično, njezina kći doživjela je prometnu nesreću, zbog čega je Olivera morala uzeti odsustvo s posla kako bi se brinula za svoje dijete. No, uprava škole nije imala razumijevanja za njezinu nevolju te joj je u svibnju 1999. otkazala radni odnos. Oliverin brak s Đorđem obilježilo je skladno partnerstvo koje je potrajalo sve do njegove smrti 2021. godine. Zajedno su podigli troje djece – Jovanu, najstariju kćer, rođena je 1980. i postala je uspješna glumica. Četiri godine kasnije rodila im se druga kći Jelena 1984. Najmlađe dijete Aleksa rođeno je 1994.