NAKON BUĐENJA NA JASTUKU PRONAĐETE PLJUVAČKU? Postoje 3 razloga za to, drugi je itekako opasan!

0
225

U nastavku današnjeg članka jedna jako zanimljiva prioča, koja će vas zasigurno zainteresovati i navesti na jedan totalno drugačiji način razmišljanja. San je jedna stvar bez koje ljudski mozak ne može izdržati niti 24 sata. Bez hrane čovjek može i 14 dana, bez vode i do 7, ali bez sna ljudski organizam ne može nikako izdržati, i jednostavno mozak zahtjeva restart.

Vjerujemo da znate za onu medicinsku opservaciju da je čovjeku potrebno minimum 7 sati zdravog sna, da bi se tijelo uspjelo osvježiti i da bi se cijeli organizam mogao restartovati. Međutim, vjerujemo da kada ustanete, ponekad vidite trag pljuvačke na jastuku, a također i na licu na strani na kojoj ste spavali, Vjerovatno ste se zapitali koji je razlog svega toga?

Razlog je i više nego jednostavan, jer kada spavate na leđima, vama se tijelo i grlo isušuje i pljuvačka se nakuplja u ždrijelu. Zato, kada se okrenete na stranu, pljuvačka vam malo po malo krene izlaziti kroz usta na sami jastuk. Ukoliko imate alergijski ranitis, onda lučenje pljuvačke može biti jako puno izraženo.

Ovo izbacivanje pljuvačke tokom sna, govori da jako nemirno spavate, i zato je preporuka da prije spavanja popijete čašu mlijeka sa kašikom meda, i spavaćete puno ugodnijim snom. Jako je moguće da imate jaku želučanu kiselinu, tako da bi bilo preporučljivo da posjetite doktora.