Nakon 13 godina braka Biljana Tipsarević objavom iz porodičnog doma svima slomila srce: Pogledajte šta mi je muž Janko uradio (FOTO)

0

Pored Novaka Đokovića, Srbija je imala još uspješnih tenisera koji su pali u njegovu sjenu što i nije neko čudo s obzirom da je najbolji teniser u historiji ovog sporta. Janko Tipsarević je jedan od njih koji je počeo trenirati kada je imao osam godina u beogradskom teniskom klubu da bi prešao nakon toga u Barselonu i Majami. u svojoj juniorskoj karijeri je osvoji australian open i bio je na drugom mjestu juniorske svjetske liste.

Kada je imao samo 16 godina počeo je igrati za Dejvis kup reprezentaciju Srbije i postao je tako najmlađi tenise koji je u reprezentaciji igrao. Učestvovao je u par ATP turnira 2005. godine i uspio je ući u top 100. Imao je poprilično uspjeha sve do 2014. godine kada se sa turnira u Valensiji povukao zbog povrede pete, a svoj oproštajni meč je odigrao 2019. godine.

Janko je danas vlasnik par teniskih škola širom svijeta, a kada je njegov privatni život u pitanju, on uživa u ljubavi sa suprugom Biljanom, koja je poznata dizajnerka i sa njom ima dvoje djece. Prije 13 godina su se vjenčali. Bilo je mnogo pozvanih među kojima i Novak Đoković sa suprugom Jelenom.

Da je najbolje sve u njihovom gradu i da se vole još kao prvog dana, svjedoče objave na instagramu Jankove supruge koja podijeli često neke porodične slike. Zadnja objava je pokazala da Janko poklanja u svojoj supruzi i dalje pažnju i ljuab, pa je tako slika prelijepog buketa ljiljana koji joj je suprug poklonio krasila Biljanin profil. Lijepo je vidjeti da se oni slažu i da im brak uspijeva.