Najveća škrtica na svetu? Ima samo jednu sijalicu u celom stanu, suši korišteni WC papir na štriku (VIDEO)

0
55

Svako voli čuti dobar savjet za uštedu struje,vode ili bilo koji način uštede novca kako bi nam ostalo za druge stvari.

Ali ova žena je pretjerala. Stephanie Bennett ide baš do kraja, kada želi iz prostorije u prostoriju ići u svom stanu ne pali svjetla svuda nego hoda u mraku noseći sa sobom sijalicu, koju postavlja i pali samo u onoj prostoriji u kojoj će se zadržati da nešto pronađe. Prema njenim riječima,tako uštedi oko 60 dolara na računu za struju.

Pored toga,Stephanie sakuplja dlačice i gutice tkanune koja se skupe na dnu bubnja , u gumi na vratima mašine za veš, od njih onda pravi jastučiće koje koristi za skidanje šminke sa lica ili za skidanje laka sa noktiju. Štedi i na vodi kod tuširanja,najprije se pokvasi vodom, onda se nasapunja uz zatvorenu vodu i ponovo je otvari kako bi se saprala. To mora raditi i njen momak kada je kod nje pa on kaže da se nikad nije pošteno okupao kad je u njenom stanu jer ga ona čak upozorava kad je predugo pod tušem, prenosi portal LADbible.

Stephanie štedi i u kuhinji,tako na primjer vodu za kuhanje tjestenine ne prosipa nego je koristi više puta. špricom mjeri količinu deterđenta potrebnu za pranje veša u mašini.
Kako bi što više uštedjela, ona u prodavnici najprije oguli bananau koju želi kupiti pa je tek onda stavlja na vagu a kod grožđa očisti najprije grančice i izvaga samo bobice.

I ako vam ovo nije dovoljno, evo jo Stephanininh ideja za kuhanje: pripremi hranu pa je stavi u zdjelice i čvrsto omota staniolom, kako bi bila sigurna da voda neće prodrijeti u njih, pa ih onda stavu u mašinu za suđe i dok se suđe pere i hrana se kuha. Tako priprema hrenovke, lazanje, ribu i slično, jer joj je to draže nego da troši struju radi pripreme obroka

Njezin prijatelj Patrik kaže:

” Stephanie ima dobar posao, radi u ljekarskoj ordinaciji. Dosad je uštedjela puno novca, ali ne želi ništa trošiti. Smiješno je to kako živi, ali ja je volim i zato to prihvaćam “.