Trenutno Vijesti

NAJNOVIJE INFORMACIJE: Nema više gledanja RIJALITIJA?! DONEŠENA nova odluka, zabranjuje se…

Jedna od najgledanijih formi TV programa je zadnjih godina, ne samo kod nas u regiji nego i u cijelom svijetu, rijaliti koji u osnovi treba da ima neku temu ili neki vid takmičenja ali se to bar kada su ovi regionalni programi u pitanju, skroz izgubilo.

Sve je počelo sa Velikim bratom koji je na neki način bio pokusni kunić a kada su menadžmenti TV kuća shvatili da ovaj vid programa ima najveću gledanost, skoro svi su počeli da ih emituju. Trenutno su najpopularniji Parovi i Zadruga koja je ušla u svoju četvrtu sezonu. Veliki broj gledalaca Zadruge koji je vidio i čuo svašta u ovom rijalitiju počinje da smatra da se sve više pretjeruje.

Naime, već od samog početka je bilo jasno da se ne radi o edukativnom programu, ali dešavanja u rijalitiju su postala toliko nemoralna da se i oni koji su ovisni o gledanju ovog sadržaja počinju pomalo buniti. Iako su se mnogi koji su protivnici Zadruge i sličnih rijalitija i prije bunili , državna tijela nisu reagovala sve do sada. Poznato je da se u Zadruzi nalaze ljudi kriminalne prošlosti a kada je prije nekoliko dana došlo i do upućivanja prijetnji smrću jednoj Zadrugarki reagovao je i Savjet regulatornog tijela za elektronske medije.

Oni su izdali saopštenje u kojem su naveli da je potrebno odmah ograničiti ovaj program koji ima veliki uticaj posebno na mlade osobe ali i na cijelu populaciju. Zato će se promijeniti tremini emitovanja ovih rijalitija i od sada će ih gledaoci moći pratiti samo u vremenu od ponoći pa do 6 sati ujutro.

Oglasi – Advertisement