Najbolji frajeri su LUDELI ZA NJOM, jedna rečenica je okončala prijateljstvo sa ČOLOM: Životna priča Lokice Stefanović! (FOTO)

0

Tokom osamdesetih godina na vrhuncu svoje pevačke karijere bio je Zdravko Čolić. On važi za jednog od najvećih pevača sa prostora Balkana, te od svog prvog pojavljivanja do danas ne prestaje nizati velike hitove. On važi za jednog od retkih pevača koji može da napuni i najveće dvorane nekoliko noći za redom.

Oni koji su pomno pratili Zdravka Čolića, znaju i da je na njegovim turnejama i nastupima bila plesna grupa pod nazivom “Lokice”. Njih je osnovala Leposava Stefanović. Lokice su brzo postale sastavni deo na Čolićevim koncertima i najomiljenije devojke u Jugoslaviji. Leposava je isto tako brzo postala najpoznatija balerina i plesačica u Jugoslaviji, te je svojim radom inspirisala brojne devojčice da se krenu baviti plesom.

Leposava je rođena 1946. godine u Beogradu odmah nakon završetka Drugog svetskog rata. Već od malih nogu se bavila baletom. Posle diplomirala u čuvenoj baletskoj školi Lujo Davičo. Ona je pored toga zavšila i studij arhitekture, ali izgleda je ples zaista bio njen život. Tim povodom je otišla i u Njujork u jedan poznati plesni studio na usavršavanje a nakon što se vratila u Jugoslaviju osnovala je plesnu grupu koju je nazvala prema svom nadimku Lokice.

Ona i Zdravko Čolić, pored što su bili saradnici, bili su i mnogo dobri priajtelji. U to doba, mnogi su smatrali da je između njih bilo i nešto više ali niko od njih dvoje to nikada nije potvrdilo. Poznato je i to da su se posvađali i to zbog jedne rečenice koju mu je uputila. Ona mu je rekla da nije talentovan za ples, te je Čolić prestao da razgovara sa njom.