NAJBOGATIJA BOSANKA PORODILA SE U 51. GODINI: Kupa se u milionima, a iz Sarajeva je pobegla da bi sačuvala živu glavu

0

Sanela Dijana Jenkins, rođena Sarajlija, Bosna i Hercegovina, trenutno živi u Los Angelesu i mnogi je smatraju jednom od najuspješnijih i najatraktivnijih pojedinki iz svoje zemlje. Njena životna priča uključuje bijeg od bosanskog rata 1992. i pronalazak utočišta u Londonu. Od tada je stekla istaknutu reputaciju i postigla značajan profesionalni uspjeh. Tijekom studija na sveučilištu upoznala je Rogera Jenkinsa, predavača koji je bio znatno stariji od nje. Na kraju su postali partneri i kasnije se vjenčali u Londonu 1999., podižući zajedno dvoje djece. Nedavno je Sanela, koja danas ima 51 godinu, proslavila rođenje svog četvrtog djeteta, kćerkice Elodie Mae Book, koja je rođena 8. kolovoza 2023. godine.

Roger Jenkins, Sanelin suprug, bio je bankar za Barclays i stekao je impresivnih 75 milijuna funti u jednoj godini omogućavajući unosne poslove koji su pomogli banci da se oporavi od krize. Za svoje usluge dobio je nagradu od 30 milijuna dolara. Nakon desetljeća braka Sanela i Roger odlučili su sporazumno raskinuti brak, a Saneli je pripala otprilike polovica supružnikova bogatstva koje se procjenjuje na 380 milijuna eura, odnosno oko 150 milijuna dolara. Britanski mediji njihovu su rastavu nazvali “najsretnijim razvodom svih vremena”, a njih dvoje uspjeli su održati srdačan odnos.

Nakon razvoda Sanela je svoje vrijeme nastavila posvećivati ​​kako poslovnim tako i humanitarnim aktivnostima. Trenutno živi sa svojim partnerom Asherom i zajedno odgajaju dvije kćeri, Alijanah (2) i Elodie. Sanelin društveni krug može se pohvaliti impresivnim nizom poznatih osoba, uključujući Seana Penna, Eltona Johna i Cindy Crawford. Također, Sanela je gostovala u popularnoj reality seriji “Prave domaćice s Beverly Hillsa”. Nadalje, njezino se ime nalazi na popisu 500 najbogatijih ljudi u Ujedinjenom Kraljevstvu.