NAJAVLJUJU PAD CENA GORIVA U SRBIJI! Evo koliko će koštati dizel, a koliko benzin!

0

Danas vam donosimo lijepe informacije, koje će obradovati cijelo stanovništvo Srbije. Upravo danas će doći do pojeftinjenja goriva pa tako će dizel pasti za 8 dinara, a benzin za 5 dinara. Vjerujemo da će ovaj pad cijena pomoći mnogima, koji u ovim teškim vremenima ne vide drugi izlaz, osim smanjeja cijena.

Svjedoci smo masovnih poskuljenja u državi, iako se stanovništvo bori većina uspjeva samo opstati nakon ovih cijena. Narod je razočaran, svakog dana iskazuju nezadovoljstvo zbog malih plata, koje uporzno iz godine u godinu ostaju iste a cijene osnovnih životnih namirnica iz dana u dan rastu. Podsjetimo se da je do danas cijena goriva iznosila 217 euro dizel, dok je euro premijum BMB 95 bio 183 dinara.

U ovim ionako teškim vremenima za cijelu populaciju postaje poražavajuće boriti se za opstanak. Penzioneri ionako imaju male penzije, svako poskupljenje itekako utiče na njihovu kvalitetu života, pogotovo kada cijene lijekova rastu. Upravo oni bi trebali biti u prvim redovima kada je u pitanju pomoć države.

Građanima kao i privredi se mora pomoći na neki način. Mnoge priče ste mogli čuti, a jedna od njih je ta da će samo bogati imati koristi od pada cijena goriva, jer siromašni ionako ne voze auta. Što je potpuno netačno, ukoliko bi donijeli odluku o zabrani registrovanja auta sa EUR1 i EUR2 vidjeli bi da je upravo taj broj bogatih ljudi u našoj državi veoma nizak. Hrvatska je također razmatrala o smanjenju cijena goriva, te je odlučila da se ograniči cijena na svim benzinskim pumpama osim na autocestama.