Mediji su objavili da su Verica Rakočević i Duška Jovanić bliske prijateljice već četrdeset godina. Prema izvješćima, putevi novinarke i umjetnice prvi put su se susreli tijekom djetinjstva, oboje sa snažnom željom da postignu i etabliraju se u svojim poljima. Na kraju su u tome i uspjele i danas važe za najbolje u domenama kojima se bave.

Njihov zajednički borbeni duh, neumoljiva potraga za uspjehom i slične osobnosti privukle su ih jedne prema drugima, stvarajući snažnu vezu prijateljstva koja traje do danas. I dalje provode vrijeme zajedno i jedno drugom pružaju nepokolebljivu podršku u svojim profesionalnim nastojanjima. Nevjerojatno je koliko im se prigoda pripisuje, od modnih revija do novinskih članaka, primanja, događanja, vjenčanja, pa čak i noćnih zabava.

Postoji mnoštvo događaja koji su se odvijali u tandemu, toliko da bi se mogao sastaviti njihov popis koji bi bio kao jedan dugačak roman. Međutim, postoje mnogi pojedinci koji ne bi imali strpljenja pregledavati takve stranice. Dizajnerica u modnoj industriji nedavno se prisjetila dragog druženja iz njihovih mladih dana podijelivši fotografiju uz natpis: “Vrijeme kada je društvo bilo drugačije”.

Na temelju položaja njihovih ruku, sigurno je pretpostaviti da su dva suputnika često posjećivala određenu ustanovu, najvjerojatnije klub ili pub, sa sve manjom redovitošću. Tijekom tog razdoblja obje su težili postati dijelom tog društvenog kruga. Bilo je rijetko da se bilo koje značajno okupljanje u gradu odvija bez njihovog prisustva. Bile su popularne u društvu  nikada nisu bile same. Verica Rakočević i Duška Jovanić uživale su u mladosti, ljubavi i profesionalnim borbama, koristeći svoje talente za uspjeh.