Na ruci, laktu ili preko ramena: Šta način na koji NOSITE torbu govori o VAMA?

0

Moda je nešto što je itekako prisutno u našim životima i ono šta i na koji način nosimo otkriva mnogo o nama samim. Tašne predstavaljaju neizostavan modni dodatak ženske populacije. Na koji način zapravo nosimo tašne, također otkriva o našoj ličnosti, smatra stručnjak za govor tela Ketlin Hendriks.

Ona također otrkiva kako je godinama analizirala svetski poznate dame i načine na koji nose svoje odevne kombinacije i tašne. Primetila je da recimo popularna manekenka Điđi Hadid uglavnom nosi torbicu preko ramena, ali zapravo ispred sebe tako da joj može padati na kukovi. To može da predstavalja zapravo da je ona po prirodi stidljiva. Još jedna svetski poznata manekenka Kendal Džener na primer nosi svoju tašnu u ruci, što može ukazati na to da joj je stalo malo više do praktičnosti, nego do izgleda.

Ukoliko torbu nosite u ruci, to može da ukaže na to da ste se uputili na neki formalni događaj. Obično su to veće torbe kao što su aktovke, te time skreću pažnju na važnost samog posla. Kada se torba nosi na laktu ili pregibu ruke, može da oda prioritete ili pozicije žene. Ona ovom prilikom želi i pokazati svoju torbu, posebno ako ima određene detalje. Torba preko jednog ramena označava žene koje više zanima posao nego izgled. Za njih je torba praktična i laka za pristup. Ako držite torbu isred stomaka, to je je zapravo znak vašeg temperamenta. Takve žene se obično osećaju stidljivo, oprezno i defanzivno. Ukoliko nemate torbe, to može da otkrije otrkije zapravo da takve žene previše brinu o novcu i rasporedu smatra Ketlin Hendriks.