MUŽ ME JE 5 GODINA VARAO SA MOJOM MAJKOM: Sin ih je zatekao “na gomili”, ali to nije najgore! Njeno objašnjenje…

0

Kad se suoče s problemom žohara, mnogi se ljudi odlučuju za usluge profesionalne službe za dezinfekciju. Međutim, vrijedno je napomenuti da pojedinci posjeduju potrebne alate za iskorjenjivanje žohara u vlastitim ormarićima. Stručnjaci za kontrolu štetočina tvrde da postoji pet prirodnih lijekova koji mogu učinkovito uništiti žohare, a većina tih lijekova vjerojatno je već prisutna u nečijem domu – u rasponu od taloga kave do deterdženta za suđe.

Ako tražite trajno i prirodno rješenje za uklanjanje žohara, postoji nekoliko repelenata koji vam mogu pomoći. Međutim, važno je napomenuti da je prevencija uvijek bolja od pronalaska lijeka. Kao rezultat toga, HomesAndGardens pruža vrijedne savjete o tome kako odvratiti žohare od ulaska u vaš dom. Prema Natashi Wright, certificiranoj entomologinji i tehničkoj direktorici u Braman Termite & Pest Elimination, postoji pet učinkovitih metoda koje se mogu primijeniti u borbi protiv žohara bez pribjegavanja jakim kemikalijama ili toksinima.

Prema Natashi, jedan od razloga zašto je boraks uspješno rješenje za najezdu žohara je njegova sposobnost da postupno dehidrira egzoskelet insekata, poremeti njihov probavni sustav i u konačnici dovede do njihove smrti. Natasha predlaže da pomiješate boraks i šećer u omjeru 3:1 i tu mješavinu, zajedno s domaćim deterdžentom, nanesete na zahvaćena područja. Ako imate iskustva s uklanjanjem mrlja od kave ili čišćenjem tepiha, možda ste već svjesni učinkovitosti deterdženta za suđe. Zanimljivo je da se deterdžent za suđe može koristiti i u borbi protiv žohara.

Jeste li svjesni da talog kave ima višestruku upotrebu u kućanstvu? Na primjer, učinkoviti su u čišćenju namještaja, a također imaju koristi i za biljke. Iznenađujuće, talog kave također se može koristiti za odvraćanje žohara, iako ne na način na koji bi se moglo očekivati. Točnije, žohare privlači primamljiva aroma taloga kave, što ih čini mogućim zamkom. “Kako biste napravili zamku, stavite talog kave u male papirnate čašice u staklenke napunjene vodom. Postavite staklenke uz zidove ili podnožja na mjesta gdje su žohari uočeni”, savjetuje stručnjak. Miris će namamiti štetnike u zamku, spriječiti njihov bijeg i omogućiti odlaganje sadržaja sljedeći dan.