MOZGALICA ZADALA GLAVOBOLJU I GENIJALCIMA: Koji broj je sljedeći u nizu?

0

Naučnici su davno dokazali da mozgalice ne samo da poboljšavaju vaše pamćenje već i povećavaju vještine razmišljanja.

I ne mogu samo djeca imati koristi od njihova rješavanja, jer su korisne i za odrasle. Pokušajte riješiti ovu mozgalicu!

Možete li zaključiti koji broj treba da bude sljedeći u nizu?

Rješenje

Tačan odgovor je broj 23. Pogledajte zašto:

 

Priča: siromašna djevojcica

Ustade djevojčica u razredu jedne škole koja je bila iz bogate porodice, te reče jednoj prijateljici koja je bila siromašna. Moja mama je kupila novo autom moja mama je bogatija od tvoje mame…

Moja mama je dovela kućnu pomoćnicu da se brine o nama dok je naša mama na poslu… moja mama je bogatija od tvoje mame.. Moja mama je dovela najboljeg kuhara koji nam kuha i pravi najukusnija jela, moja mama je bogatija od tvoje mame..

Moja mama je dovela medicinsku sestra da se brine o nama po cijelu noć kad smo bolesni… moja mama je bogatija od tvoje mame.. Moja mama je dovela učitelja da nam pomaže i uči nas.. moja mama je bogatija od tvoje mame…

Prekide je siromašna prijateljica te joj reče: Moja mam kuha naj-ukusnija jela i najbolja, i ona se brine o nama po čitavu noć i ona nam pomaže da radimo i vježbamo zadaću, meni je dovoljna njena ljubav i pažnja premam nama.. daje nam friški hljeb a ona jede bajat, daje nam pileće meso a ona jede krila, daje nam lijek dok ona boluje, kupuje nam novu odjeću a njena je pocjepana i poderana, izvinjavam se draga prijateljice moja mama je puno puno bogatija od tvoje mame….