U današnjem članku ćemo pisati kao što ste mogli da vidite i sami o Dejanu Dragojeviću koji je pobjednik pete sezone rijalizija Zadruga, koji je ujedno pokupio simpatije gledalaca zbog toga što je bio prevaren tada javno od strane tadašnje supruge Dalila, tako isto i zbog toga jer je bio uvijek iskren, svoje mišljenje je uvijek iznosio jasno i glasno i u tome se nije nikada ustručavao. Prije nekoliko mjeseci je priznao da je promjenio vjeru, i da je prešao na Islam, te da je već četiri godine u toj vjeri.

Od javnosti je zbog toga dobio mnoge osude, ali to ga nije spriječilo u njegovom vjerovanju, te je isticao kako je to samo njegov izbor, intimna stvar u koju ne bi trebao niko da zalazi, i da on ima pravo vjerovati u šta on želi. Sada je on kao i svi pripadnici islamske vjeroispovijesti proslavio Kurban Bajram, pa se povodom toga oglasio i otkrio kako je proveo ovaj veliki praznik.

“Jučer je bio bitan dan, a to je Arefat u postio se, a ovaj je dan počeo kao i svaki drugi. PRvo jutarnja molitva, a nakon toga sam otišao u Džamiju Bajrakli na Bajram Namaz. Nije ovdje takav osjećaj za Kurban Bajram kao kada je Ramazanski. Nemam gdje da koljem Kurban, i drugačiji je ritam svega jer je ovdje zastupljeno Pravoslavlje”- rekao je on. “Ovo je jedan od svetih mjeseci u islamu. Mjesec kada se ide na Hadž i kada su Ibrahim i njegov sin Ishal bili iskušani od strane Allaha. Posušali su ono što je Ibrahim usnio kako bi pokazao pokornost prema Bogu i od tog dana se prinosi Kurban.”