Trenutno Vijesti

“Moja žena je ostavila mene i našeg malog sina zato što je bolestan: Ja sam ostao, a onda…”

U današnje vrijeme smo svjedoci da se porodica sve manje poštuje kao institucija koja je stub svakog društva i vrlo su česti razvodi u kojima najviše stradaju djeca. Iako je uobičajeno da djeca ostaju sa majkom koja o njima nastavlja da vodi brigu, najčešće sama jer se njihov otac vremenom udalji, ima i obrnutih slučajeva kao što je ovaj koji vam danas donosimo.

Evgeny Anisimov ima 33 godine i on i njegova bivša supruga su dobili sina koji ima Down sindrom. Ona je željela da bebu odmah ostavi u sirotištu ali on nije htio ni da čuje za to. Evgeny kaže da nikada ne bi mogao svoje dijete ostaviti ali je ona očito mogla, i dijete a i njega jer se jednostavno spakovala i otišla od njih.

On joj to ne zamjera i kaže da u potpunosti razumije njene osjećaje, paniku i strah kako se brinuti za bolesnu bebu ,ali on uživa sa svojim sinom i odgaja ga sam. Ovaj tata je sam sebe edukovao o tome kako da odgaja dijete sa Dawn sindromom, čitao je svu stručnu literaturu do koje je mogao doći mjesecima, i na kraju je znao sve što je bilo potrebno.

Kaže da ga je umirila informacija da se u Evropi o ovakvoj djeci dobro brinu i da većina njih kada odraste nađu i zaposlenje i dosta dobro organizuju svoj život. On za sada uživa sa svojim sinom, stalno su zajedno, igraju se, smiju i uživaju a odlučio je da podijeli svoju priču da bi inspirisao i druge da svoju djecu nikada ne ostavljaju.

Oglasi – Advertisement