Modne greške koje će učiniti da izgledate 5 kilograma deblje: Sve žene ih prave bespotrebno

0

Mnogi od nas biramo odeću jedino po osnovu da nam se svidi. Ali mnogi ne računaju da li će to zaista stojati našem telu, figuri. Odeća pored toga što je lepa i moderna treba imati funkciju da sakrije nedostatke i da istakne ono što volimo na našem telu. Naravno, sve je do ličnog ukusa.

Odeća je jako bitna u našim životima, te kupovina i odevanje može da nas motiviše, smatraju brojni svetski psiholozi. Naime, prilikom kupovine odeće potrebno je poznavati svoje telo i šta bi dobro izgledalo na njemu. Mi vam danas donosimo modne greške koje nas mogu učiniti 5 kilograma deblje.

Za početak, treba da izbegavate svetle farmerke, jer takve farmerke mogu učiniti na delovima butine, da i mršave devojke izgledaju punije. Savet bi bio da uvek birate tamnije modele farmerki. Isto tako, preuska garderoba je velika greška. Pod time se podrazumevaju majice, haljine, suknje ili pantalone, jer takva garderoba nas može učiniti da smo mršaviji nego što jesmo. Kada je ovo u pitanju, treba voditi računa i o tome da veličine variraju od proizvođača do proizvođača odeće.

Ni preše široka garderoba nije dobro rešenje. Svi smo svesni činjenice da je šira odeća sve više poslednje vreme u modi, ali ni tu ne treba preterivati. U takvoj odeći rizikujemo da izgledamo neuredno i deblje. Ukoliko volite šire odevne predmete, savetujemo da to uparite sa nečim što je usko, na primer helanke.

I obuća može da igra jako važnu ulogu. Kao što je odeća može da učini da figura deluje neskladno, tako može i obuća. Loš izbor modela može vizuelno da skrati nogu i učiniti da izgleda punije. Izbegavajte plitke čizme sečene na sredini lista, zaobljenu obuću, a ako ste nižeg rasta za vas nikako nisu čizme preko kolena.