Mlada majka zgrozila regiju: Svekru i svekrvi ne dozvoljavam da viđaju unuče, i nikada neću: Evo zašto!

0
276

Normalno je da djed i baka vole svoju unučad,da ih čuvaju,igraju se sa njima i provode vrijeme dok odrastaju. Ali nije uvijek tako,nekada su odnosi između snaha i svekrva toliko komplikovani da se to projicira i na odnos sa unučićima.

Jedna mlada žena, koja je više voljela ostati anonimna, ispričala je svoju priću:

“Moj muž dolazi iz bogate porodice. Ali udala sam se za njega iz ljubavi ,nije novac bio odlučujući faktor, i moj suprug to zna. Voljela sam ga i lijepo nam je zajedno.

Od samog početka našeg zajedničkog života, bili smo složni da ne želimo živjeri sa njegovim roditeljima nego sami,pa smo čak postavili sebi cilj da kupimo kuću u kojoj ćemo odgajati i našu djecu. Štedeli smo svaki dinar. Oboje smo bili zaposleni,štedjeli smo na svemu,nismo ni na odmor išli,nikakvi dodatni prohtjevi.

Za podizanje kredita trebala nam je neka osnova vlastitog kapitala i mada smo se trudili nikako da to uštedimo pa da možemo podići kredit. Zbog toga smo odlagali i trudnoću. Žjeleli smo da imamo svoju kuću kad beba dođe, pa ćemo onda otplaćivati kredit.

Kad god smo posjetili njegove roditelje oni su pritiskali sa pitanjima kada će doći unuče pa sam jednom prilikom rekla da nam treba još nešto novca kako bi uplatili depozit. Oni su se ućutali i nisu više to spominjali mada smo znali da oni imaju dovoljno sredstava da nam pomognu. Svekrva je samo “saosećajno” odmahivala glavom. Mogli su nam dati ali su se pravili ludi.

Kratko nakon toga , saznala sam da sam trudna. Nismo tako planirali ali se desilo i željeli smo dobiti to dijete. Riješili smo da njegovim roditeljima to kažemo i da ih otvoreno zamolimo za pomoć.

Kada smo im saopštili da ćemo dobiti dijete bili su pravo obradovani,presretni a kada smo im rekli da nam je potreban novac na zajam za učešće za kredit njihova lica su se odjednom promijenila, nigdje one sreće zbog unučeta .

Svekrva se čak čudila kako to da mislimo da oni imaju novaca.

Nakon mjesec dana, svekar je mom mužu rekao kako konačno kupuje džip koji je dugo želio. Ja sam bila uvređena do srži. Tada sam rekla mužu da njegovi roditelji neće moći vidjeti naše dijete.

On je samo ćutao.Naravno da mu nije bilo lako,znao je da su mogli da nam pomognu da su htjeli ali sa druge strane ,ipak su to njegovi roditelji.

Trudnoća je prošla, naša beba je došla na svijet a mi smo i dalje očekivali da će njegovi roditelji reći evo vam novac koji je potreban za depozit. Nije se desilo.
nakon pola godine uspjeli smo da skupimo dovoljno za učešće i uzeli smo kuću na kredit. Ali, moja želja da svekrvi i svekru ne dozvolim da vide dete svakog dana je sve jača. Šta će mu takvi baba i deda?

Svakog dana se setim kako im je džip bio važniji od unučeta i sina, i jednostavno ne mogu da popustim. I neću”, zaključuje ova žena.