Trenutno Vijesti

Mlada domaćica umrla nakon što je ČISTILA KUPATILO: Pomiješala OVA 2 sastojka koja su je koštala života!

Sve domaćice znaju da čišćenje i održavanje kuće zahtijeva jako puno vremena i truda. Iako se taj posao jako mali cijeni i skoro niko ga ne vidi, žene žele da njihova kuća blista i koriste razne sastojke da bi to postigle. I na tržištu postoji veliki broj hemijskih sredstava kojima se mogu ukloniti nečistoće i tvrdokorne mrlje i prljavština a najviše vremena i truda zahtijeva kupatilo koje je puno bakterija.

Pored pločica tu su lavabo, tuš kabina i wc šolja koja je sigurno i najzahtijevnija za očistiti jer se najviše i koristi i zbog toga se i mora dobro dezinfikovati. Dosta domaćica, posebno onih starijih koristi prirodne načine pa tako na primjer se kao jako efikasna pokazala kombinacija jabukovog sirćeta i sode bikarbone.

Ipak danas se najviše koristi domestos, arf, sona kiselina i slične hemijske supstance koje nisu nimalo dobre za zdravlje i ako ste ih ikada koristili znate da imaju jak i prodoran miris koji vas tjera na kašljanje a ako ih duže vrijeme udišete može doći i do trovanja. Prije dva mjeseca se upravo to desilo ženi po imenu Stefani Sejmur koja je imala 34 godine i koja je živjela u Velikoj Britaniji.

Ona je čistila svoje kupatilo i koristila je hemijska sredstva koja je nabavila u prodavnici. Stefani je napravila kobnu grešku jer je pomiješala izbjeljivač sa drugim jakim sredstvima za čišćenje što je stvorilo otrovnu paru od koje je pala u nesvijest a zatim je primljena u bolnicu gdje su je stavili u indukovanu komu da joj na taj nači pokušaju spasiti život ali nisu uspjeli.

Oglasi – Advertisement