Milica se žalila na bol u stomaku, a otac je mislio da joj se ne ide u školu: Ubrzo je uslijedila životna drama

0

Ovo su inače slučajevi koji su veoma česti iako možda niste upućeni u to, jer sve više ovakvih situacija možemo često pročitati preko društvenih mreža. Današnje vrijeme je došlo takvo da nas više ništa ne može iznenaditi sa djecom pa i roditelji u današnje vrijeme mogu malo manje da utiču na njih nego što su mogli nekada.

Pogotovo nije baš dobra situacija kada djeca budu nedruštvena i kada budu zatvorena, pa i čitavo svoje slobodno vrijeme provode na telefonu ili na kompjuteru, te možda listajući društvene mreže.

Ipak, ima tu sa druge strane i roditelja koji baš i ne obraćaju pažnju na svoju djecu niti vode brigu o njima i onda upravo takva djeca osjećaju kao da su prepušteni sami sebi.

Ovo je slučaj iz Engleske koji je šokirao sve ljude kada se jedna djevojčica od 11 godina požalila svojim roditeljima da je boli stomak pa su oni to ignorisali i nisu je baš shvatili za ozbiljno.

Ona je konstatntno govorila da je boli stomak jako, a njeni su roditelji smatrali kako ona sve to izmišlja jer ne želi ići u školu pa joj je njen otac spremio užinu za školu i rekao joj je da mora da ide bez obzira na to.

Nakon što su njeni roditelji shvatili da ona više ne izmišlja sve to, odlučili su da je vode doktoru pa su odmah i doktori vidjeli da joj je jetra čak četiri puta veća nego normalne veličine i tu su uočeni manji tu mori koji su pored jetre zahvatili i pluća, ali je zapravo za ovu djevojčicu to već bilo kasno.