MERIMA NJEGOMIR, čuvena pjevačica, nakon kraće bolesti umrla je 20.novembra i to na dan kad je njen kolega TOMA ZDRAVKOVIĆ rođen.

Izgubila je životnu bitku Merima u 68. godini života, imala je tešku borbu sa rakom pankreasa, a mnoge njene kolege su se od nje emotivnim porukama oprostila, oni su se prisjetili druženja koja su imali sa pjevačicom, a i neke detalje iz njenog života su nam otkrile.

Merima se prisjetila i svog kolege jednom prlikom, pričala je o Tomi Zdravkoviću, a pjevala je i na koncertu u njegovu čast.

Imala je samo riječi hvale za njega, rekla je da je bio divan i mnogo dobar čovjek. Volio je ljude, ne zna koliko je život volio, ali ga je trošio nemilice, dodala je Merima, pa je sljedeće rekla:

On nije vodio računa o svom zdravlju, upozoravali su ga svi, da ne smije da pije, mora spavati, a on je svima govorio NEMA VEZE. Bilo je u smislu DOK TRAJEM, TRAJEM.

On je tu i dalje s nama, život je tako htio, postoji on i danas, sluša se toliko, kao da je tu, kao da je živ, rekla je Merima svojevremeno.

Merima je rekla da se Toma nije nikada nikome zamjerio od kolega, znao je biti surovo iskren.

U Kragujevcu, jedan mlad pjevač, ne bavi se pjevanjem jer nisu njegove glasovne mogućnosti bile neke. Kad je s bine silazio, njega je Toma presreo i rekao, mali, dođi da te pitam nešto.

Čime se ti baviš? Kaže pjevanjem, a šta si završio, koju školu? Ugostiteljsku, za konobara. Uzmi jedan šank, ne znaš pjevati, kunem ti se, pjevač se nije naljutio, ali vidjelo se da mu je bilo krivo.