MEDUZE PREPLAVILE JADRAN: Susret sa jednom vrstom je posebno BOLAN – evo kako da se ZAŠTITITE OD NJIH!

0

Sada smo u dobu godine kada mnogi planiraju svoje godišnje odmore. Ono što je karatkeristično za ljude sa Balkana je da će svoje godišnje odmore provesti većinom na Hrvatskom primorju ili u Crnoj Gori. Jadransko more važi za jedno od lepšeg mora na svetu te nije niti čudo što se mnogi turisti iz Evrope odlučuju za ovu destinaciju. Kada je u pitanju Jadran, mi vam danas donosimo nešto što je zabrinulo mnoge turiste. Saznajte u nastavku teksta o čemu je zapravo reč!

Sada kada celi svet strahuje od morskih pasa, pojavila se i informacija da su se u Jadranu pojavile meduze.  Nakon što smo saznali o tačno kakvim se organizmima radi neki stručnjaci su dali svoja mišljenja i upozorila na ova bića.

Zapravo, meduza može opeći i njen dodir može boleti, osobito one s osetljivom kožom i decu, ali za otprilike 24 sata sve bi trebalo proći. Također se smatra da će ove životinje biti tokom celog leta i da je verovatnoća da će se veoma brzo i razmnožiti. Od meseca februara do jula. Na samom početku pojavljivanja ovih životinja, bila je priča da su one jako opasne i da nisu karakteristične za ove vode.

Također je bila i teorija da su one došle sa nekoliko kruzera tako što su se zakačili na njih iz nekih drugih voda. Sada je konačno istraženo i svi oni koji planiraju da letuju u ovim delovima mogu da se opuste jer nisu preterano opasne. Ali svakako  stručnjaci savetuju opreznost u njihovoj blizini. Ukoliko vas detaljno zanima o čemu se radi i kako se zaštiti od njih, posetite ovaj link i pročitajte ostatak!