Svakog dana možemo čuti vrlo zanimljive i neuobičajene priče iz života ljudi, a neke se gotovo kose sa realnošću.

Marko Lončarević zaslužuje da mu se ime upiše na ploču željezničkog kolodvora u Dugom Selu, kao i da bude istaknuto u brošuri Hrvatskih željeznica. Nadalje, njegovo bi ime trebalo biti uvršteno u nastavni plan i program tehničkih škola.

U utorak oko 23.20 bivši šunkar napravio je herojski potez kojim je spriječio potencijalnu katastrofu. Ova je osoba promatrala teretni vlak 48911 koji je na prugu dolazio iz Koprivnice, te primijetila da posljednji vagon iskače iz tračnica i pritom oštećuje infrastrukturu.

Bez oklijevanja, šunka se popeo na stepenasti vagon i počeo odvrtati ručku dok je vlak još bio u pokretu. Cilj je bio ispustiti zrak iz kočionog voda koji bi automatski aktivirao sve kočnice i zaustavio vlak. Vozač je bio zapanjen naglim zaustavljanjem.

Vlak, inače težak 2000 tona, konačno se zaustavio, a Lončerević je odahnuo, još uvijek pod utjecajem adrenalina. Policija je odmah izašla na mjesto događaja radi očevida.

Sindikat željeznika Hrvatske iznimno je ponosan na jednog od svojih članova koji je, smatraju, zbog radnog iskustva mogao donijeti hrabru i odmjerenu odluku. Da nije nešto poduzeo i snašao se u nastaloj situaciji, posljedice bi bile daleko teže, potencijalno dovele bi do potpunog uništenja pruge i njezinog zatvaranja do daljnjega.

Čekamo Markovu vezu jer trenutno spava, nesvjestan katastrofe koju je nesvjesno izbjegao. Marko je bio na dolaznom peronu kod ureda gdje vlak inače dočekuje putnike. Pretpostavljamo da je brzina vlaka bila 20 km/h, što je uobičajeno za vlakove koji prolaze kroz stanicu.

Odjednom je vlak počeo lomiti peron, asfalt i tračnice u kaotičnoj sceni s nesnosnom bukom, koja je posljedica toga što je vlak težak 2000 tona lomio sve što mu se našlo na putu. Strojovođa nije bio svjestan situacije i iznenadio se po izlasku iz vlaka. Srećom, Markovo iskustvo šunkara s prijašnjeg posla omogućilo mu je da odmah reagira i napravi najbolji potez u kritičnom trenutku. Izvijestio je to Jutarnji list iz Sindikata željeznica Hrvatske.

Da akcija koju je Lončarević poduzeo u ovom slučaju nije provedena i da je vlak krenuo, ishod bi bio katastrofalan. Prema Lončarevićevim riječima, infrastruktura na izlazu bila bi potpuno uništena, što bi rezultiralo zatvaranjem postojećeg radnog mjesta. Ova stanica je zadužena za oko 95 posto prometa, navodi sugovornik.

Za vrijeme boravka u kolodvoru Dugo Selo bio sam stacioniran na određenom mjestu za sastajanje vlakova koji su dolazili. Odjednom sam začuo zvuk alarma i ubrzo shvatio da je posljednji vagon vlaka koji se približavao iskočio iz tračnica i jurio prema meni ne usporavajući.

Unatoč tome što je vozaču dao znak da stane, nije me uspio vidjeti na vrijeme. Kako nisam imao vremena za gubljenje, morao sam djelovati brzo kako bih spriječio potencijalnu katastrofu. Bez oklijevanja sam uskočio u pretposljednji vagon koji je još bio u pokretu i uspio zaustaviti vlak.

Iako je cijela muka završila u trenu, najvažnije je da je na kraju sve dobro završilo. Marko Lončarević, heroj dana, ponizno je opisao incident rekavši da je samo radio svoj posao.