Rođen u Beogradu 21. avgusta 1978. godine, Marinko Madžgalj je bio svestrani srpski zabavljač poznat po svojim talentima u glumi, pevanju i vođenju televizijskih emisija. Nažalost, preminuo je 26. marta 2016. godine nakon što se borio sa dugotrajnom i teškom bolešću.Ostaće  zapamćen kao “vječiti dječak”, Madžgalj je svoje formativne godine proveo u živopisnom gradu Kotoru, smještenom u zadivljujućem Bokokotorskom zalivu u Crnoj Gori.Njegov prerani odlazak je mnoge pogodio posebno njegove prijatelje i kolege.

 

Šokantna vest o smrti glumca Marinka Madžgalja 26. marta 2016. ostavila je Srbiju i okolinu u neverici. Samo dvanaest meseci ranije, glumac je dobio poražavajuću vest da mu je dijagnostikovan rak pankreasa, zbog čega je bio podvrgnut hirurškom zahvatu u Kliničko-bolničkom centru na Bežanijskoj kosi. Uprkos opštem uverenju da se glumac vraća, lekari su otkrili da mu je ostalo još samo tri meseca života. Odlučan da ne protraći ovo dragocjeno vrijeme, upustio se u projekat snimanja u Crnoj Gori, podvrgao se hemoterapiji, a utjehu potražio na krštenju u manastiru Ostrog samo dvadesetak dana prije smrti. U uverenju da će njegov prijatelj Dušan Kovačević uveliko poboljšati situaciju, uputio mu je poziv da mu bude kum. Otac Željko Ćalić je teškom mukom uspio da ostane na nogama tokom obreda krštenja, a slabost ga je gotovo savladala. Uprkos svom ograničenom poznavanju religije, otkrio je da ga privlače molitve koje je mogao recitovati u udobnosti svog doma i osetio je snažnu želju da se vrati u manastir. Nažalost, njegova čežnja nikada nije ispunjena, jer je preminuo samo dvadesetak dana kasnije, nikada više nije kročio na Ostrog.

Na komemorativnom događaju Makijeva majka je izrazila zahvalnost svima koji su došli na ideju da odaju počast njenom voljenom sinu. Bol zbog njegovog odsustva nju kao majku opterećuje i teško se nosi sa tim. Svaki dan je izjedaju misli o njemu, ne može pobjeći od njegovog sjećanja. Maki je imao jaku radnu etiku i uvijek je bio zaokupljen raznim poslovima. Njegovo srce pripadalo je Beogradu i Kotoru, jer su ovi gradovi zauzimali posebno mjesto u njegovim naklonostima. Kad god bi se usudio negdje drugdje, majka bi ga s ljubavlju nazvala, iskušavajući ga obećanjem njegovog omiljenog jela, sarme. Maki je imao nezasitan apetit za ovom posebnom poslasticom. Njihovi putevi ukrstili su se sredinom juna 2007. godine, tokom živahnog koktela povodom produkcije filma „Na lepom plavom Dunavu“. Upravo na tom događaju Marinko se našao opčinjen Dubravkinim neodoljivim šarmom, što je potaknulo početak njihove ljubavne priče. U početku su svoju vezu skrivali, budući da je Dubravkina godina bila deset godina starija, a njen prethodni propali brak Marinkova porodica nije dobro prihvatila. Ipak, njihova ljubav je procvjetala i izdržala, odbijajući da se rastavi. Nakon godinu i po dana udvaranja, Marinko je odlučio zaprositi Dubravku, a ubrzo nakon toga su se diskretno vjenčali.

Njihova ćerka Sara rođena je 19. novembra 2009. godine, iznenadivši par jer su očekivali sina. Ovaj neočekivani razvoj događaja natjerao ih je da žurno odaberu odgovarajuće žensko ime. Dubravka je Saru rodila carskim rezom, čime je postala njihovo drugo dijete. Njihov brak je 2014. godine okončan, a rašireno je uvjerenje da je pritisak porodice odigrao ulogu u njihovom razvodu. Pojavili su se mediji u kojima se navodi da je iste godine stupio u vezu sa Lanom Sekulić, novinarkom iz Crne Gore koja liči na svoju bivšu suprugu. Pojavile su se spekulacije o mogućnosti da očekuju zajedničko dijete, iako se nijedno od njih nije javno osvrnulo na te glasine. Marinko, koji se hrabro borio protiv okrutne bolesti, tragično je preminuo 26. marta 2016. Svečano sećanje na njegov život održano je 29. marta. U Ateljeu 212 ponovo su potekle suze dok su oplakivali gubitak ne jednog, već dvoje. zapažene ličnosti u roku od mesec dana: Dragan Nikolić i Marinko Madžgalj. Kolege su se okupile u velikom broju da odaju počast, a Marinko je sahranjen na novobežanijskom groblju. Na dan glumčeve sahrane, njegova bivša supruga donela je tešku odluku da otkaže učešće u predstavi “Talk of the Town”.