MAJKA JOJ JE LETOVALA DOK JE ONA IŠLA NA HEMOTARAPIJE, ODBILA DA PRODA STAN DA JOJ POMOGNE: Najveća bol Isidore Bjelice…

0

Nebojša Pajkić, dramaturg, bio je suprug Isidore Bjelice, a imali su sreću da imaju dvoje djece. Isidora potječe iz ugledne loze; njen otac Dimitrije Bjelica poznati je šahovski velemajstor i novinar, dok je majka Nevenka Đurović umirovljena profesorica engleskog jezika i kći cijenjenog akademika Dušana Đurovića. Izvještaji beogradskih medija navode da je Isidora preminula u kući svojih roditelja. Iako se nije često bavila zahtjevnijim temama, Isidora bi povremeno sudjelovala u raspravama o odnosu s ocem i majkom.

Poslala je iskrenu rođendansku poruku Dimitriju na društvenim mrežama, izražavajući svoju zahvalnost za njegovu dosljednu ljubav i uspoređujući je s nedostatkom iste kod svoje majke. U intervjuu za časopis, iskreno je priznala utjecaj svoje snažne veze s ocem, rekavši: “Izdržala sam cijeli život boli kao posljedicu. Unatoč tome, posjedujem neizmjernu ljubav prema svojoj majci, zbog čega svi ovo me duboko rani. Iz njezine perspektive sve može izgledati u redu, ali ja nisam od onih koji obmanjuju ili izmišljaju. Kao pisac, izlažem svijetu svoje najosobnije misli i emocije. To je neizbježna posljedica moje odabrane profesije . Teško je ne osjećati se povrijeđenim kada se vaša vlastita majka odluči distancirati tijekom vaše kemoterapije. Jednako je bolno njezino odbijanje da razmotri prodaju stana kako bi podržala vaše liječenje, s obzirom na mračne prognoze. Ili kada vam rođakinja kaže: “Uzmi briga o Vili kad Dorica umre”, kao da te već nema.

Nemoguće je previdjeti primjer kada je svojevoljno prenijela svu imovinu vašeg djeda na vašeg brata, potpuno zanemarujući vaše postojanje kao vlastite kćeri i unuke. Cijeli život sam je neizmjerno cijenio i bezbroj puta pokušavao shvatiti njezine postupke. Međutim, tek nakon što sam i sama postala majka, shvatila sam da nikada neću doista shvatiti razloge njezinih odluka. Neshvatljivo mi je da netko može dati prednost ljubavi prema bratu ili sestri ispred ljubavi prema vlastitom djetetu. Vjerojatno je da nije svjesna veličine svojih djela. Unutar njezine osobne hijerarhije vrijednosti takvo se ponašanje smatra normalnim i prihvatljivim. Bez sumnje, ona je izuzetna, iskrena i dobro informirana žena. Ipak, moram doći do zaključka da sam jednostavno previše složena kći da bi se ona mogla nositi.