Majka ga ostavila u kutiji za cipele jer se rodio sa manom – 17 godina poslije on je oduševio cijeli svijet (VIDEO)

0
224

U današnjem članku vam donosimo priču o jednom nesretnom mladiću , koji je sa svojim bratom pronađen od strane časnih sestara , a pronašle su ga u utiji za cipele. Jako okrutno djelo je počinjeno , a svi se pitaju kako je jedna majka mogla tako nešto da uradi , da ostavi dijete tako samo i bespomoćno.

Naime , njihova majka je izbjeglica iz Iraka , a ostavila ih je jer su bili sa manom, odnosno nisu imali razvijene udove. Časne sestre su dvojicu braće pazile , a potom ih odvele u dom za nezbrinutu djecu i dale na usvajanje.

To se sve dešavalo 1998 godine. Poznata australijska humanitarka Moira Therese Kelly , je ov braću odvela u svoj dom , a potom potražila liječničku pomoć , da vidi da li su zdravi. Obojica su odrasli u zdrave mladiće. Ahmed je postao popularni plivač , koji je 2012 godine nastupao za Australiu na paraolimpijskim igrama , a Emanuel je nadaren za pjevanje. Kada je imao 17 godina , nastupao je u jednoj poznatoj australijskoj verziji X Faktora , a članove žirija kao i publiku je doveo do suza.