MAGIČNI NAPITAK ZA SKORO SVAKI DIO NAŠEG TIJELA! Čudesni prirodni sok koji topi kamenac, snižava loš holesterol, umiruje tijelo i olakšava probavu…

0

Jedna od najzdravijih tečnosti koju možete piti za svoje tijelo je sok od stabljike celera jer je bogat hranljivim materijama. Reguliše pH u tijelu, koji se često zakiseljava industrijski prerađenom hranom zbog visokog sadržaja alkalija. Saznajte šta sve popravlja. Stabljike celera su fantastičan izvor vitamina B1, B2, B6 i C, kao i kalijuma, folne kiseline, kalcijuma, magnezijuma, gvožđa, fosfora, natrijuma i vitalnih aminokiselina. Listovi celera su bogati vitaminom A. Eterična ulja i biljni hormoni koji celeru daju prepoznatljivu aromu su takođe veoma važni. Ova ulja su opuštajuća i posebno efikasna u smirivanju nervnog sistema.

Čudno, celer ima veći sadržaj natrijuma od soli koju često koristimo u kuhinji. Konkretno, kuhinjska so se sastoji od netopivih anorganskih hemikalija koje uzrokuju oštećenje arterija, rast proširenih vena i druge bolesti. Međutim, budući da celer sadrži sol koja je rastvorljiva u vodi, tijelo je može efikasnije koristiti, a istovremeno održava hidrataciju stanica.

Poznato je da celer sadrži najmanje osam različitih jedinjenja protiv ra*a. Celer sadrži brojne hemikalije, poput acetilena i fenolne kiseline, koje zaustavljaju napredovanje ra*a, pokazalo je istraživanje sa Univerziteta Rutgers u New Jerseyu. Još jedna fitokemikalija koja djeluje na zaustavljanje negativnih učinaka slobodnih radikala i zaustavljanje rasta ra*a želuca i debelog crijeva je kumarin. Vlakna celera imaju određene hranjive sastojke koji pomažu pri pražnjenju crijeva. Kao rezultat toga, celer djeluje kao prirodni laksativ za ublažavanje zatvora. Također pomaže u smirivanju živaca koji su bili preopterećeni farmaceutskim kasativnim lijekovima.

Sastojci

– 2 šake špinata (dobar za mozak)
– 4 lista svježe mente (odličnog ukusa, a umiruje i opušta)
– 1/4 limuna (dobar za sve, čisti, umiruje, osvježeva, štiti od virusa)
– 2 zelene jabuke, oguljene (jabuka k’o jabuka, dobra za sve)
– đumbir, korjen, veličine palca, nasjeckan (dobar za cijelo tijelo)