LUK NIPOŠTO NE JEDITE UZ ĆEVAPE: Doktor Otkrio Zašto Je Ovo OGROMNA GREŠKA, Evo Šta Se Dešava U Organizmu

0

Doktor Vojislav Perišić, koji je priznati gastroenterolog, rekao je šta najviše šteti roštilju, odnosno kako marinada može da neutrališe štetne satojke.

On je rekao da je pitao svog pacijenta koji inače snadbjeva restorane kako prave roštiljsko meso.

Izbor mesa je najvažniji, otkrio mu je, a potom se samelje i promiješa sa koktelom ulja, a potom odstoji nekih deset sati u frižideru.

– jako antioksidativno djeluje natapanje tim uljem, a kad se termički obradi ta marinada ih onda neutrališe. Sa kobasicama je također isti slučaj

A potom je odgovorio da li je problem u uglju odnosno ćumuru

– od toga mora nastati žar kad se na njemu peče meso, ne treba gorjeti i ispuštati dim. Jer se u timu nalazi previše toksičnih tvari, a nakon toga se stavlja meso na roštilj.

On je naveo i kako više soli treba, da bi se popilo što više, to je jedan stari trik. A rekao je potom da je najbolje ostaviti meso preko noći da se natopi origanom ili uljem sa ruzmarinom.

Meso će isto da zaštiti, rekao je.

A kad je riječ o LUKU koji je i glavna tema ovog naslova, on izaziva nadutost, promoviše dosta probiotskih tvari, a od njega se može ožedniti. Nije komforno baš, jedino mladi luk u obzir dolazi, ali to je već druga priča, zaključio je svoj razgovor doktor Perišić.

Ali, kako vi Bosancima da kažete da ne mogu jesti LUK uz ćevape, da to nije zdravo. Da li možete da zamislite reakciju Bosanca kad mu to kažete, kako biste se proveli?