Luda scena na srpskoj svadbi: Dejanu proradio INAT pred matičarem, kad je rekao OVO majka pala i zakukala, a otac zanemeo!

0

U našim krajevima se još uvijek prave velike svadbe na koje se poziva veliki broj gostiju , rodbine , prijatelja i komšija i tako imamo slučaj da devojka obično uzima prezime svoga muža. Također, retki su i slučajevi da muž uzme prezime svoje supruge ili da ga doda svome. 

Nedavno se na poznatoj stranici Reditu o ovoj temi pokrenula ozbiljna rasprava te je jedan korisnik po imenu Dejan opisao kako da se na svome venčanju suprotstavi svim običajima koji su zapravo zastareli, ali su itekako zastupljeni na ovim područjima. Kako saznajemo, on je svoju suprugu upoznao u Beogradu i tu su oboje studirali. Njemu se jako dopalo to što ona nije kao većina devojaka iz velikih gradava.

Ona je zapravo odrasla u patrijarhalnoj sredini u jednom selu kod Kraljeva. Ona je u istom trenutku poštovala njega kao muškarca, ali isto tako nije dozvoljavala da je on svojim ponašanjem i situacijama omalovažava na bilo koji način. On je rekao da je zapravo ta devojka bila okidač da završe fakultet, a nakon što su diplomirali, odlučili su da se venčaju.

Pošto se definitivno odlučio za nju, verovao je u to da će biti jako sretan sa njom i da je ona žena za primer. Bili su presretni kada he svojim roditeljima saopštio da će se oženiti. Potom je sa njom odlučio praviti spisak gostiju. Tokom toga su zbijali šale i hteli su uraditi nešto nesvakidašnje te je on došao na ideju da će uzeti njeno prezime, samo zato da bi videli reakcije prisutnih gostiju. Ostatak ove priče pročitajte na ovom linku.