LOŠE VESTI ZA NEMAČKU “Moramo se pripremiti…” (FOTO)

0

Svi smo svesni činjenice da je rat u Ukrajini ušeo u drugi mesec trajanja. Posledice sukoba između Rusije i Ukrajine nisu uticale samo na te dve zemlje, već i na celi svet. Nakon nekoliko bezuspešnih sastanaka između lidera zakazani su i novi, pa ćemo videti šta vreme nosi. Ono što je definitivno tačno je to da i ako se konačno rat završi, celi svet će osetiti neverovatnu ekonomsku i energetsku krizu.

Kada je u pitanju ekonomsa i energetska kriza, ni zemlje kao što su Nemačka nisu ostale nezahvaćene. Tako imamo širom nemačke neverovatna poskupljenja životnih namirnica, te ne treba ni pretpostavljati kolika panika vlada među građanima ove države. Pored svega toga potpredsednik Dojče banke Karl fon Ror je izjavio da će inflacija u Nemačkoj sledeće godine iznosti oko sedam do osam posto te da će zbog toga država upasti u recesiju u kakvoj nije bila zadnjih pedeset godina. Predviđanje je da ako dođe do uvođenja ograničenja na uvoz energenata iz Rusije, da taj procenat može biti i deset posto više.

Karl fon Ror je za jedan intervij rekao da se Nemački narod mora spremiti za nadolazeće stope inflacije. Prema rečima šefice Evropske komisije Ursule fon der Lajen, Evropska Unija još uvek raspravlja da li će uvesti sankcije kada je u pitanju ruski energetski sektor. Prema svemu ovome, mnogih evropskih stručnjaca, čelnici vodećih Evropskih država su se itekako procenili i zaletili za Amerikom i njihovim predlozima. Mnogi misle da će iz svega ovoga samo Amerika imati korist, dok se ostalim državama sve vraća kao bumerang.