Od trenutka kada su “Kardashiani” debitovali na televizijskim ekranima 2007. godine, njihova intrigantna porodična dinamika stalno ih je držala u centru pažnje. Centralne likove televizijskog programa nesumnjivo čine sestre Kardashian, u pratnji njihove majke Kris Jenner. Kim Kardashian je izrazila da članovi njene porodice moraju dokazati da zaslužuju svoje veoma tražene pozicije u emisiji. U određenom trenutku, i Kim i Khloe su zajednički utvrdile da je Kourtneyno ponašanje neprihvatljivo.

 

Optužujući je da je izbjegla kamere, obojica su to ocijenili “nepravednim” jer su svojevoljno izložili svoje lične živote. U pokušaju da je natjeraju da otkrije svoje romantične afere na filmu, Kim i Khloe su krišom pratile Kourtney na profesionalno okupljanje, uvjerene da je to bio tajni sastanak. Naravno, bili su opremljeni svojim pouzdanim kamerama. Kourtney i Kim Kardashian imaju suprotne poglede na različite stvari, posebno na njihov pristup roditeljstvu. Kourtney je 2016. otkrila da se često sukobljavaju kada su u pitanju njihovi roditeljski stilovi. Početak ove priče može se pratiti od trenutka kada su Kourtney i Travis Barker razmijenili zavjete u maju 2022. Raskošno vjenčanje para održano je u Italiji, gdje su se mlada i njene sestre okitile u izuzetnim starinskim ansamblima koje su izradili Dolce & Gabbana. .

Kim je iznenađujuće objavila četiri mjeseca kasnije, otkrivši da je sklopila ugovor sa cijenjenom italijanskom modnom markom da bude kreativni direktor za njihov dugo očekivani izlog na Milanskoj nedjelji mode. Nakon što je saznala za ovu neočekivanu saradnju, Kourtney je doživjela osjećaj izdaje i vjerovala je da je Kim kapitalizirala svoje vjenčanje kao sredstvo za dalje poslovne poduhvate. Kourtney Kardashian i njen partner, Travis Barker, javno su podijelili čestitke za Dan zaljubljenih objavljivanjem slika. Na slikama se vidi u primamljivom donjem vešu i kupaćem kostimu, dok je on s ljubavlju nosi. Kourtney je izrazila svoju duboku zaljubljenost u Travisa, naglašavajući njihovu nerazdvojivost i stalno iskazivanje naklonosti prema njemu.

Dolazak ovih fotografija naišao je na različite reakcije, jer su ih neki dočekali uz zadržavanje rezerve zbog nedostatka romantičnih elemenata. Međutim, eksplicitan sadržaj koji je prikazao ovaj par pokazuje njihov nedostatak srama. Na društvenim mrežama postoje brojni komentari koji izražavaju frustraciju prema pojedincima koji tvrde da žele privatnost, a kontinuirano dijele fotografije na kojima dokumentiraju svaki njihov pokret, uz primjedbe poput “Od ovih fotografija mi je muka”. Prije nego što je stupila u vezu sa Travisom, Kourtney Kardashian je dugo izdržala toksično partnerstvo sa Scottom Disickom, tokom kojeg su u svoje živote primili troje djece. Dok smo posmatrali izgradnju njihovog carstva koje se širilo, naš fokus je zarobio izuzetan talenat porodice za prikazivanje upečatljive drame, osobina koja ih izdvaja od drugih. Upuštanje u svađe sa braćom i sestrama je uobičajena pojava s kojom se svi s braćom i sestrama mogu povezati, ali u carstvu Kardashian-Jenner, dinamika je malo izmijenjena zbog stalnog prisustva kamera koje snimaju svaki njihov pokret. Dok gledaoci nastavljaju da prate porodicu Kardashian u njihovom rijalitiju, Keeping Up With The Kardashians, ne mogu a da ne posmatraju eskalaciju sukoba između Kim i Kourtney. Uprkos njihovim suprotnim ličnostima, jedina osobina koja spaja obe sestre je odsustvo dlaka na jezicima. Kim i Kourtney, uprkos naporima njihove majke Kris Jenner da održe harmoniju, upuštale su se u sporove u rasponu od rođendanskih proslava do profesionalnih sporazuma. Ovi sukobi su doveli do toga da su obje sestre dale ostavke na više pozicija i upustile se u alarmantne fizičke svađe.