LEPE ČUVARKE IMALE INTIMNE ODNOSE SA ROBIJAŠIMA: Skandal potresa poznati zatvor, snimali vrele akcije, isplivali ŠOKANTNI DETALJI

0

U Velikoj Britaniji se dogodio veliki skandal koji je postao ujedno i glavna tema medija. Naime, javnost je ostala šookirana sa saznanjem da je 18 ženskih čuvara u zatvoru HMP Bervin imalo sa zatvorenicima tog zatvora intimne odnose. Nakon što se ovo saznalo, čuvarke su odmah predate sudu. Zatvor je prije šest godina otvoren i u njegovu je gradnju uloženo preko 250 miliona funti. Smješten je u sjevernom Velsu na jednom industrijskom imanju, te spada u jedan od najboljih zatvora, u kojem su smješteni zatvorenici srednje rizične kategorije, te je kapacitet zatvora 2100 mjesta.

Kako je britanska javnost saznala, četiir ženska čuvara zatvora su na dusu završila jer su imale nedopustive veze. Aleks Kokson je bivši zatvorenik koji je potvrdio na sudu da je osoblje zatvora korumpirano i da vladaju sa njim bande. On je ležao u zatvoru osam godina zbog oružanih pljački, ali mu je kazna povećana za dodatnih 10 mejseci nakon što je pronađen mobilni telefon kod njega koji mu je nabavila službenica u zatvoru Dženifer Gavan.

Kako su saznali mediji, ona je u njega bila jako zaljubljena, a kada je pokušala telefon prošvercat još jednom zatvoreniku, suđena je na osam mjeseci. I ostalih 18 čuvarki su imale različite veze sa zatvorenicima, a jednom kada bi im napravil uslugu, morale su svaki put, jer su padale u njihove kandže i bile su ucjenjivane da rade sve što oni hoće kako ne bi izbjegle rizik od gubitka posla. Posoa čuvara zatvora nije nešto sa čim se ljudi hvale i smatraju ih tamničarima i ze žene nisu mogle pronaći emotivne partnere i prijatelje, pa su morali svoje potrebe ispinjavati sa zatvorenicima.